2011. január 18., kedd

Stephen King: Blaze


Stephen King: Blaze


Blaze egy fiú, akit a részeg apja bántalmazott és ledobta a lépcsőn. Sajnos maradandó, látható nyoma maradt a homlokán és az az agyában is. Az eset előtt szorgalmas, sokat olvasó fiúból szellemi fogyatékos lett. Ez rányomta bélyegét a későbbi életére is. Egy nagyra nőtt csecsemő tulajdonképpen. E hátránnyal indul az életben. Állami gondozott lesz. Több családnál csak a testi ereje miatt kell a télen. Az igazgatóval sem jön ki. Két barátja van élete során: az első egy John nevű fiú az intézetből, aki meghal egy betegségben. Azután egy George nevű bűnöző. Ő irányítja Blaze-ta bűnözők világában, amíg él. De egy napon ő is meghal, megkéselik.
De Blaze úgy dönt befejezi barátja kiválasztott bűntényét. Egy gazdag családtól egy 6 hónapos csecsemőt ellop.
Mindvégig szerencse kíséri, de számtalan hibát ejt. George szellemével társalog mindvégig, aki mintha segítene neki. A csecsemőt eteti, pelenkázza és meg is szereti. A családjának tekinti,nagyon óvja,védi.

Érdekes történet. Főként ahogy a pici csecsemőt megszereti és az élete árán is védi, mintha hozzá tartozna,holott ő is egy nagy csecsemő aki segítségre szorulna. Érdekes volt bepillantani egy szellemi fogyatékos életébe, gondolataiba. Megtudjuk a könyvből azt is hogy melyik cselekedetét mi mozgatja. Kettősség volt bennem. Szurkoltam neki hogy sikerüljön, de annak is hogy a babával ne legyen semmi gond és vissza kerüljön a szüleihez. Szörnyű hogy egy normális kisfiúból hogy lesz szellemi fogyatékos, majd később bűnöző.
Egyébként egy gyorsan olvasható könyv, hamar végeztem is vele.

Európa kiadó:
http://www.europakiado.hu/

256 oldal
könyvtári
10/7

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Címkék