2011. január 18., kedd

Patricia Cornwell: Halálnak halálával


Patricia Cornwell: Halálnak halálával


A könyvet már régóta felírtam az olvasnivalók listájába, egy kedves ismerős javaslatára. Nagyon megörültem neki amikor megláttam a könyvtárban.
Dr.Kay Scapetta a főszereplő, az állam vezető igazságügyi szakértője. Padlón van, miután szerelmét Bentont megölte egy sorozatgyilkos. De kitart és dolgozik, ha lehet még keményebben mint eddig. Lucy az unokahúga és annak szerelme eközben egy igencsak veszélyes küldetésen dolgozik, ami balul sül el.
Marino kapitányt, Scarpetta barátját pedig lefokozza az új rendőrfőnök, az erőszakos Diane Bray.
Szegény doktornőre rájár a rúd, még munkahelyén is furcsa dolgok történnek. Eltűnnek dolgok a helyükről. Valaki követi őt és titkárnőjét is. Ráadásul egy igen furcsa gyilkossághoz riasztják. Egy férfi holttestére bukkannak egy zárt konténerben. Különös nyomokat rögzítenek, nagy emberi szőrszálakat. Ezután még két gyilkosság következik, amik kapcsolódnak a szőrszálak által a konténeres gyilkossághoz. Scarpetta és barátai is veszélyben vannak.

Egy kis románc is helyet kapott a könyvben. Scarpettának az Interpol Lyoni központjába kell utaznia,hol megismer egy fiatal férfit.
Vajon mi lesz a vége a könyvnek?
Kiderül ki a gyilkos és elkapják?
Scarpetta és szerettei sértetlenül megússzák a kalandokat?
A doktornő és Jay Talley egymásra találnak vagy csak egy rövid kaland volt?

A könyv rengeteg embernek az életét követ nyomon. Ezáltal nagyon sok az információ. Elsőnek kapkodtam a fejem ki-kicsoda de a végére bele jöttem. Egy izgalmas, ugyanakkor szórakoztató könyvet olvashattam el.
Keresni fogom a többi részt is, ugyanis egy könyvsorozat tagja a könyv.

Európa könyvkiadó:
http://www.europakiado.hu/
512 oldal
könyvtári
10/8

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Címkék