2013. október 17., csütörtök

Emily Snow: Elemésztve








Nos. Meghoztam nektek a legújabb erotikus jellegű könyvet. Meglepetés a könyv, mert igaz, hogy újat nem mutatott,  de jól meg volt írva. Kellemes olvasmány. Nincs túl írva, nem csöpögős, de érzelmes. Erotikus, de nem csak arról szól. Nincsenek benne nagy igazságok, tanulság, viszont kikapcsolt és logikai bakikat sem találtam benne.
Sienna, a női főszereplőnk, értelmes nő. Akár a szomszéd lány is lehetne. Vannak családi gondjai, magánéleti problémái, mint mindenkinek. De erős, éli az életét nyavalygás és hisztik nélkül. Bevallom meglepett, hogy nem vert ki tőle a víz. Tudta mit akar és tett is érte. Igaz, néha jókora balfogással.

Lucas a Férfi. Erős, gondoskodó pasi, akinek lapulnak csontvázak a szekrényében a fényes csillogás mögött. Határozott lélek, aki csak néha inog meg. Kedvelem őt, noha még mindig hiányzik az ő karakteréből is valami, hogy számomra az Álompasi legyen. De eddig az egyik legszerethetőbb, legértelmesebb férfi szereplő.



A többi szereplő erősen hanyagolva volt. Pedig ígéretesnek indultak. Főleg Lucas tesójára lettem volna még vevő vagy Sienna barátnőjére. Esetleg Lucas együttesére. Jó kis meccseket tudtak volna lejátszani Sienna javára/kárára. Sajnálom, hogy nem kaptak több teret a történetben.
Az írónő első regénye, amit olvastam, így sok jóra nem számítottam. Lehet jól is tettem, mert így jobban élveztem a könyvet. Könnyed, vicces szerelmi szál van benne. Nem újdonság, nem világmegváltó ötletek alapján íródott, viszont érdekesen. Sok másik könyvhöz hasonlíthatnám, de inkább nem teszem. Maradjunk annyiban, hogy sok rész, mintha valahonnan csenve lett volna, megfelelő arányokkal leírva, javítva az eredeti könyvek hibáit, majdnem észrevétlenül.
Az erotikus részeket külön dicsérném. Működött a kémia, forrt a levegő, de nem volt túl vulgáris, túl sok. Sőt! majdnem kevésnek találtam.Gondolom a fő hangsúly inkább a romantikán van,mint a szexen. Az erotikus jelenetek jól ki lettek találva. Elképzelhetőek voltak és beleélhetőek. Nem olvastam olyan jelenetet, ami zavart, kényelmetlenséget okozott volna.
Gyorsan kivégezhető kötet. A nyelvezete is rendben volt.
Néhol kevésnek találtam a leíró részeket, a táj és egyéb finomságok ecsetelését.
Viszont cserébe kaptam remek párbeszédeket, szarkazmustól hemzsegő párbeszédeket, amik bőven kárpótoltak.
Két dolog volt, ami engem idegesített. 
Sienna és a családi kapcsolatai az elsők. A  hozzáállása nekem olyan fura volt a tesójához, nagymamájához. Nem értem, miért nem mondta el nekik a dolgokat?Aztán az édesanyja, az apja... Ezt a részt bővebben ki lehetett volna fejteni, igaz akkor már túl sok lett volna a dráma és nem lett volna könnyed. 

A másik pedig a szerződéses dolog. Minden nő behódolna egy biztos anyagi ajánlatnak? Szerintem nem.
Legközelebb olyan könyvet akarok olvasni, ahol nemet mond a nő!

 A könyv vége pedig elképesztően tetszett, majdnem a Vége címszóig. Ssak az utolsó oldalakon lett túl cukormázas. De mást ez nem fog zavarni szerintem, csak engem.

Összességében véve, az apró kukacoskodásaim ellenére egy nagyon jó  könyv. Ide a folytatást nekem!
Ráadásul jó lenne, ha minden ilyen jellegű könyv ezt a mércét megütné. Ami álom marad, azt hiszem. 


Fülszöveg:
Sienna hosszú idő után visszatér gyerekkora helyszínére, Nashville-be, mert a számára oly kedves otthon, ahol nagyanyja felnevelte, veszélybe került. A házat bármelyik pillanatban elveszíthetik, mert egy bírósági döntés miatt elárverezték.
Sienna Nashville-ben szembesül vele, hogy a ház új tulajdonosa nem más, mint az ünnepelt, szexi rocksztár, Lucas Wolfe.
Lucas fontos szereplője volt két éve az életének, ám a róla őrzött emlékek korántsem szépek. Az új találkozás lesújtja a lányt, csakhogy ezzel együtt felébred benne a végzetes vonzalom is a férfi iránt, amely sokkal erősebbnek bizonyul, mint Sienna hitte volna. Lucas üzleti ajánlattal áll elő egy alku formájában: ha a lány hajlandó mindenben az ő szabályai szerint játszani tíz napig, megmentheti a házat. Lucasnak azonban egyetlen cél lebeg a szeme előtt, ami mit sem változott régi találkozásuk óta: megkapni Siennát, és elérni, hogy a lányt eleméssze a szenvedély. Siennát szinte felőrli a dilemma: megadja-e magát az egyre ellenállhatatlanabb kísértésnek, vagy tartva magát a fogadalmához megmentse a házat, és ezzel közös boldogságukat nagyanyjával.
Lucas egyre eltökéltebben halad a célja felé, és Siennának fogytán van az ideje, hogy meghozza élete legfontosabb döntéseit…

Idézet:
Lucas vonzalmát irántam nyilvánvalóan az keltette fel, hogy általában nehezen mondtam nemet. Kivéve neki, de túlságosan is megszállott volt ahhoz, hogy erre időben rájöjjön.


Kinek ajánlanám? 
Az ifjúsági regények kedvelőinek. Jó erotikus jellegű könyvet szívesen olvasónak!


Legjobb dolog a könyvben, amit a legjobbnak értékelek benne:
Erotikus, romantikus részek.


Ami nagyon nem tetszett benne, kilógott a legjobban a könyvből:
-

Ulpius kiadó
316 oldal
saját
FordítottaLaik Eszter














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Címkék