2011. január 19., szerda

Frank W. Abagnale:Kap el,ha tudsz


Frank W. Abagnale:Kap el,ha tudsz


A filmet láttam már és kíváncsi lettem a könyvre is.Jobb volt mint a film.
Tele van érdekes információkkal a repülőkről,a pilótákról és más foglalkozásokba is bele ássa magát az ifjú csaló.A csavar az,hogy ez valóban megtörtént!
A könyv is az ő életéről szól és lelepleződéséről!
Hogyan tudott egy olyan fiatal fiú,ennyi mindent büntetlenül véghez vinni vajon?Mennyire lehet okos ,ha szinte mindenki eszén túl járt?Ráadásul a szerencse is sokszor mellé állt,na meg a vakmerőség is őt segítette.
egészen kedvet kaptam a bűnözéshez a könyvtől,annyira élvezetes a könyv.:)

Abagnale 1948-ban született a New York-i Bronxville-ben. 16 évesen lelépett otthonról, jogosítványán a születési évet 1938-ra javította, és úgy döntött, hogy a PanAm egyik pilótájának személyiségét veszi magára. Egyszerűen telefonált a légitársaságnak, ahol megkapta a pilóta-egyenruhákat gyártó cég címét, és beszerezte a szükséges sötétkék egyenruhát, majd a jelvényeket.
Szerzett egy elfogadható személyi igazolványt, további iratokat hamisított, majd a La Guardia repülőtéren lődörgött. Frank Williams néven bankszámlát nyitott, a légitársaságok személyzete által használt szállodákban szállt meg, szállodaszámláit a PanAm légitársaság nevére íratta, és halomnyi hamis csekket hagyott maga után.
Két év kóborlás után gyermekorvosként lakást bérelt a georgiai Atlantában. Új szomszédja, a Smithers Kórház gyermekgyógyász főorvosa hamarosan meg is hívta dr. Williams-t a kórházba, ahol megkapta a gyermekosztály éjszakai ügyeletének ellenőrzését. A diagnózis felállítását az igazi orvosokra hagyta, aztán egyetértett megállapításaikkal - így megúszta a lelepleződést.Ezután Robert E. Conrad, Harvardon végzett jogászként letette az ügyvédi vizsgát, és csatlakozott a főügyész hivatalához, majd Frank Adams volt TWA-pilótaként, a New York-i Columbia Egyetemen szerzett pszichológiai doktorátusával Utah államban, a provói Bringham Young Egyetem nyári tanfolyamán tanított.
Később a csekkhamisításra tette fel az életét. Mexikóba ment, ahol országszerte bankszámlákat nyitott, és közel félmillió dollárt sikerült összeszednie törvénytelenül, amikor lecsaptak rá, ám ő végül mégis elmenekült. Ismét a PanAm pilótájaként járta a világot, és mindenhol a PanAm nevében kiállított hamis csekkekkel fizetett.
Több évnyi utazgatás után a franciaországi Montpellierben csapott le rá a rendőrség. Kiadatása után az FBI végül New Yorkban kapta el, és 12 év börtönbüntetésre ítélte.

Alexandra kiadó

269 oldal
könyvtári
10/8

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Címkék