2011. január 19., szerda

Corinne Hofmann:Afrikai szeretők



Corinne Hofmann:Afrikai szeretők

A huszonhét éves, jómódú svájci üzletasszony kenyai nyaralása alkalmával első pillantásra halálosan beleszeret egy gyönyörű testű, megbabonázó szépségű, félig pucér maszáj vadászba. Környezete és a józan ész ellenére mindent felszámol, ami a nyugati kultúrához köti: lakást, kocsit, üzletet, kapcsolatokat, és elindul vissza, Kenyába, hogy új életet kezdjen. Hozzámegy álmai fekete harcosához, és belemerül egy hihetetlen kalandba, mely ekkor már nem is kaland, hanem számára maga az élet.

A könyvről kettősség él bennem.
Maga a történet,Afrika,a törzsek és életük magával ragadott.Ahogy a mindennapokért megküzdenek,ahogy élnek,szeretnek,szokásaik,különcségeik.

Viszont az írónő stílusa nem tetszik.Egyszerű,kijelentő mondatok garmadája.Alig van párbeszéd.
A főszereplő,azaz ő szenvedései,amit önmaga okozott nem volt szimpatikus.

Nem tetszett hogy az előző életét csak úgy félredobta az ismeretlenért,azután pedig panaszkodott vég nélkül mindenért.Tudhatta volna,ha egy maszáj felesége lesz,akkor vele kell hogy éljen ,a férfi szabályai szerint.Tudhatta volna hogy ez mivel jár.Mégis gondolkozás nélkül bele vágott.
Nem a nagy szerelem miatt,hanem mert felelőtlen volt.Később pedig már a gyermekéért is felelősséggel tartozott.Akkor döbbent csak rá,hogy neki ez nem megy,ezzel elszakítva szerelmét a gyermekétől.Ami nem túl tisztességes.
Mellette szól viszont,hogy én sem tudnék egy ilyen féltékeny férfi oldalán élni,akárhol is élünk,akármilyen kultúrában is.
Szörnyű arrafelé a bürokrácia is,azt hittem ez nálunk a legrosszabb,de ezek szerint nem.
Szomorú,hogy a végén nem is a szerelem elmúlása választja szét a szerelmeseket,nem is a különböző kultúra,hanem a féltékenység,ami mindenhol megtalálható,bármilyen környezetben.
Legyen szó Svájci üzletemberről,Magyar közmunkásról vagy maszáj harcosról Afrikából.

A borítóról:Az én könyvem amit olvastam,annak a borítója jobban tetszik.
Egy gyönyörű naplementét ábrázol egy fával.
Ez is szép,de...

Ulpius ház:
http://www.ulpiushaz.hu/newsite/

359 oldal
könyvtári
10/7

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Címkék