2011. január 18., kedd

Greta May: Bűnre nevelve


Greta May: Bűnre nevelve


Az írónő másik könyvét a Hiénát elolvastam már, amikor kiderült hogy van egy első része is.
Ez az a rész. Monáról szól, a fiatal kislányról.
Édesanyja a világon az egyik legjobb hecker.
Hibát követ el, megölik a férjét és menekülniük kell.
Ekkor az egyik legnagyobb bűnöző családhoz kerülnek: a Shadow-családhoz. Mona már ekkor rendkívül jó megfigyelő, ért a számítógépekhez, viszont szörnyen makacs.
A család felfigyel a lányra és egy kiképzőtáborba küldik, csakúgy mint fiukat Randyt és az unokaöccsét Johnnyt. Nehéz fizikai és lelki megterheléseket kell átvészelniük. A lány beleszeret Randybe. Viszont Johnny Monába lesz szerelmes. Egy ideig kerülgetik egymás, Johnnyra való tekintettel, de végül össze jönnek.
Amikor Mona úgy érzi minden rendbe jött, édesanyja nagy hibát követ el ismét és Randy is egy másik lány iránt kezd el érdeklődni.

Mona kegyetlen világban nő fel. Édesanyja nem biztosítja neki a nyugodt, szeretettel teli életet. Egyértelmű hogy Mona is bűnöző lesz, mert ezt látja csak maga körül. Viszont a lány legbelül nem kegyetlen. A szerelme és édesanyja, Johnnyhoz fűződő barátsága tartja ebben a világban. Megkeményíti magát és minden helyzetből kivágja magát. Szörnyű dolgokon kell átmennie, de az embersége megmarad.

Érdekes könyv. Jó volt olvasni hogy egy nagy bűnöző család mindennapi élete hogy fest.
Hogyan építik fel a legegyszerűbb dolgoktól a legnagyobbakig .
Monát próbálják testileg, lelkileg megtörni. Ravasz manipulációkkal, kemény büntetésekkel, fenyegetéssel formálják a lányt, míg édesanyjánál is nagyobb hecker lesz belőle.
Jó színésznek kell lennie, mert a gyengeséget vagy hibát rögtön megtorolják, halál vár rá, ha egy kis hibát is vét.


Aposztróf kiadó:
http://www.aposztrof.hu/

252 oldal
saját
10/9

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Címkék