2011. január 18., kedd

Samia Serageldon: A Kairo ház


Samia Serageldon: A Kairo ház


Ez a könyv egy érdekes egyiptomi családregény.
Főszereplője Gigi, a fiatal lány, aki lassan felnőtt nővé cseperedik és keresi helyét a világban. A családja sem szokványos már eleve. A nagybátyja Szeif-al-Iszlám pasa, aki főként politikával foglalkozik. Gigi hozzámegy egy fiatal ismeretlen fiúhoz Juszefhoz. Ám a házasság sajnos előre elrendezett, nem lesz belőle szerelem. Egy kisfiúk is szüleik, Tarek.
Gigi csak neki él.
Ám főhősünk lázadozni kezd ez az élet ellen. Csak úgy szabadulhat házasságából, ha lemond kisfiáról. A menekülést egy fiatal Luc nevű férfitól várja.
Elköltöznek New Hampshirbe, összeházasodnak. Később valami ismét vissza hajtja Gigit szeretett Egyiptomába, szeretett Kairói házába, népes családjához és kisfiához. Vajon melyik életet választja végül? A hagyományos arab életet, ami tele van megkötésekkel, szigorú szabályokkal, letűnt dolgokkal, viszont gyermekét mindig láthatja, népes család veszi körül.

Vagy vissza tér a nyugodt kis otthonába, szerető férje mellé, ám egyedül?

A könyv sok érdekes dolgot feltár az egyiptomi kultúráról. Mesél a gyönyörű Kairói házról és az ott lakókról. Feltárja egy magányos nő gondolatait, érzéseit.
Feltárja egy anya és fia kapcsolatát, amit helyre lehet-e vajon hozni.
Sokat elárul az akkori politikai helyzetről, a nők jogairól és főként a kötelességeikről, szigorú etikettről.
A történet a szívembe lopta magát.

Trivium kiadó:
http://www.triviumkiado.hu/books.php

292 oldal
könyvtári
10/9

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Címkék