2011. január 19., szerda

Lawrence Block:A betörő,aki portyára indult


Lawrence Block:A betörő,aki portyára indult


Számos része van,ezzel a résszel kezdtem el az ismerkedést.
A könyv kicsit szürreális.Egy betörő,akinek van lelkiismerete.Egy betörő,aki megsajnálja a lányt ahová betört és vissza rak mindent amit elvett,miután tanúja lett az ágy alatt bújva hogy megerőszakolják egy randidrog hatása alatt.
Egy betörő aki jóban van egy rendőrrel és segít neki nyomozni gyilkossági ügyben.
Egy betörő,aki előtt minden ház nyitott,még a legdrágábban felszerelt is.
Egy betörő,akit kirabolnak.

Érdekes könyv.Esemény,eseményt követ,rövid időre pihenhetünk csak meg.
Néhol nem értettem mi alapján jutott ilyen következtetésre Bernie a főszereplő.Néha nem értettem miért tette azt amit tett,hiszen nem normális,ha egy betörőnek lelkiismerete van.

Néhol zavart egy-egy szóhasználat vagy kifejezés,de nem volt vészes.

Sok szereplő segíti a nyomozás alatt.A véletlenek a kezére játszanak.Vagy nincsenek véletlenek?

Félve kezdtem el az olvasását,de ezek után kíváncsi vagyok az író többi könyvére is.


"Bernie ismét az ágy alatt kénytelen meghúzni magát, miután a lakás ahová egy hirtelen ötlettől vezérelve tört be tulajdonosa hazatér, és nem egészen önszántából az ágyra veti magát egy férfival. Az már csak másnap derül ki, hogy Bernie-t több biztonsági kamera is felvette, amint a környéken sétál. Ez csupán azért kellemetlen, mert közben egy rablógyilkosságot is elkövettek a közelben. Alig sikerül tisztáznia magát a vádak alól, amikor megjelenik a boltjában egy kövér ember, és egy tizenhárom dolláros könyvért ezerháromszáz dollárt fizet, majd a sarkon agyonlövik. És akkor ott van még a Rigai Fekete Veszedelem, három gyönyörű nő, egy plasztikai sebész, egy tejajtó, valamint a hány ital az egy ital problematikája. Egy nagyvárosban hétköznapi események ezek, ám Bernie megtalálja a közös pontot, és csupán akkor zavarodik össze egy pillanatra, amikor összeakad saját maga álnevével. Vagy álnéven élő változatával. Vagy valakivel, akinek az az igazi neve, amit ő álnévként használ. Vagy..."

Agave kiadó:
http://www.agavekonyvek.hu/

könyvtári
10/8

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Címkék