2011. július 22., péntek

Evelyne Lever: Marie Antoinette


Evelyne Lever:Marie Antoinette

Már régóta adós vagyok pár bejegyzéssel,ma pótolom is.

Marie-ről már sok könyvet olvastam,egyik kedvelt történelmi figurám.
Viszont ezzel a könyvvel nem voltam maradéktalanul elégedett.
Általában két megközelítése van a személyének.Vagy erkölcstelen,nemtörődöm,pénzszóró nőnek festik le vagy pedig egy szegény kislánynak aki nem tehet semmiről.
Esetünkben inkább az utóbbi az igaz.
Illetve egy olyan nőnek állítja be a könyv,aki csak élni,jól érezni szeretné magát.Minden rossz tulajdonságtól mentes,minden rossz ügybe csak belerángatják.Ő semmiért sem hibás,csak sodródik az eseményekkel.
Én mindezek ellenére nem kedveltem meg a karakterét.
A könyv nem pozitív emberként állítja be számomra.Így biztos nem lenne a kedvenc történelmi alakom és nem olvasnék róla többet.
Ami viszont a könyv pozitívuma az az,hogy napló szerűen írja le az eseményeket,mintha az egykori királyné irná.Így szépen megvan a töredezettség a könyvben.Bármikor abba lehet hagyni az olvasást és bármikor el lehet kezdeni.
Gyorsan tudtam haladni vele,talán egy napot vett igénybe a könyv olvasása.
A többi körülötte élő embert is érinti a könyv,de csak nagy vonalakban.családjáról,gyermekeiről nem tudunk meg semmit a történetben,számomra ez is egy nagy pontlevonással jár.

Spoiler!!!
Sajnos az utolsó napok nehézségei,a halála már nem került be a könyvbe,amit én sajnálok.Szerintem egy fontos része az életének.

A borítója szép lett,az keltette fel az érdeklődésem a könyvtárban a könyv után.

könyvtári
10/6
383 oldal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Címkék