2011. július 26., kedd

Celia Rees:Sovay-Az útonálló úrilány


Celia Rees:Sovay-Az útonálló úrilány


Azon agyaltam, hogy írjak-e vagy sem a könyvről.
Az igazat megvallva nekem hatalmas nagy csalódás volt sajnos és lehúzó kritikát nem szeretek írni. Végül győzött az írás. Így is kaptam már kritikát, hogy csak jól értékelek egy könyvet.
Ez esetben kevés jó lesz az értékelésemben.

Az írónő eddig olvasott könyve nagyon tetszett, de ebben csalódtam.
Mintha túl sok mindent akart volna egy könyvbe bele sűríteni.
A szereplők nem lettek a kedvenceim, talán csak a kapitány. A főszereplő ellenszenves.
A történet néhol szétesik, néhol olyan gyorsan vált, hogy csak kapkodtam a fejem, néhol nem következetes. Most a leírás sem volt olyan jó, hogy elvigye a történet helyett az egész könyvet.
Egyszerűen úgy, ahogy van nem tetszett a könyv.
Az eleje elment volna még egy jó kis romantikus könyvnek, de utána...



A történetről:
A Celia Rees rajongók legnagyobb örömére, egy újabb nem mindennapi leányzó kalandjaival ismerkedhetnek meg a hazai olvasók. Sovay még Marynél (Bűbájos Mary, Farkasszem) és Nancynél (Kalózok!) is vakmerőbb és kalandvágyóbb, hiszen ő nem kényszer vagy erőszak hatására szakít az illedelmes kisasszonyoknak előre megírt sorssal, hanem sértett büszkesége okán válik útonállóvá. Ami először jó mókának tűnik, és gyógyír a hiúságon esett sebekre is, hamarosan véresen komoly játékká válik: élet vagy halál a tét. A La Manche csatornán túl a francia forradalmat követő terror dúl, s a sötét árnyak egyre inkább fenyegetik Angliát is, a családjától elszakított fiatal lányt azonban semmilyen veszély nem tántoríthatja el, hogy szerettei segítségére siessen. Szépsége és nyílt, bátor természete nem hagyja hidegen a környezetében élőket, így a legkülönfélébb emberek sietnek segítségére, hogy felvegye a harcot a romlott aljasság ellen. Vajon szembe szállhat egy magányos fiatal lány a legfőbb gonosszal, vagy el kell buknia? A történet végére mindenre fény derül.

A borítója sem fogott meg, de lehet, hogy a könyv tartalma miatt.



könyvtári
10/5
350 oldal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Címkék