2015. május 5., kedd

A. O. Esther Gombnyomásra




Gombnyomásra? Milyen cím ez?Elsőnek ez ötlött a szemembe, majd a gyönyörűséges borító!
A. O. Esther megint remekművet adatott ki! Szépséges polcra való!
Ezek voltak a könyvről az első benyomásaim.

Ezután pedig a belső vett le a lábamról.
Még A. O. Esther első sorozata az Összetört glóriák a finomságával győzött meg addig a Gombnyomásra pont az ellenkezőjével.

Félve kezdtem bele.
Az előzmények ismeretében nagyon kíváncsi voltam, hogy az írónő hogy fog helytállni egy merőben más, sötétebb stílusban. Nem lesz-e túl finomkodó.
Azt kell hogy mondjam, még jobban megszerettem, mint az angyalosat.
A stílus, az írásmód még mindig roppant kifejező, stílusos, színes.
De a hangulat, a sötétebb ábrázolás jobban sikerült mint az előző sorozatnál.
Mert durvább lenni. Féltem, rettegtem, hittem, ha kellett. Ellensúlyozva romantikával, szépséges leírásokkal, erotikával.

A történet maga izgalmas, lendületes és igencsak újszerű a világfelépítés.
Tetszik a párhuzam a benti világ szépséges, kényelme, luxusa és "tisztasága" és a kinti világ nehézsége, fájdalma, üldözöttsége között. Ami persze utólag kiderül, hogy nem is biztos, hogy így van.
Talán az elvarázsolt világ tetszett a legjobban.
Éles elkülönülés. A két rész teljes különbözősége nagyon jól meg lett oldva.
Manipura és a kinti világ között nehéz lenne választani, a teljes igazság birtokában.
Mert bent minden ideális, de megmondják mit mikor tegyél, egyél, mit vegyél fel, hová menjél...
Kint veszélyes, nehéz az élet, de szabad.
Talán kint élnék szívesebben. Szabadabban, élve a veszélyekkel.



A karakterek színesek.
Volt akit szerethetősége ellenére nem kedveltem meg. megérzés? Ki tudja. Majd a sorozatot befejezve megírom nektek.

Mia a főszereplő hősnőnk. Összetett kis személyiség. szenvedő alany, de mégis életre való. Bár néha sok volt nekem a nyavalygása, a "feláldozom magam" , az "elrohanok sértettségemben".
Összességében véve mégis csíptem őt. Jó hősnek is.
Liam-ot megkedveltem az erős ösztöneivel,a beszólásaival, gondolataival együtt. Remélem jó vége lesz.
Öccse, Russel az emlegetett fekete ló számomra. Nem ment megkedvelnem, de karakter párját sem. Stella pedig valahol középen egyensúlyoz. Még nem döntöttem el, hogy szeretem-e igazán.
A kiegészítő szereplők is ígéretesek...

Ami zavart, az a túl sok szerelmes pár vagy ígéret . Szerintem nem kell romantikus könyvben sem mindenkinek összejönnie, nemhogy egy nem teljesen romantikus történetben meg pláne nem.
Hú. Ez eléggé bonyolult mondatra sikerült.:)

A szex működik a történetben. Nem lehet rá egy szavam sem. Nem túlírt és nem is finomkodó, de túlfűtött sem. Megfelelő arányaiban találta el az írónőnk.

Jaj nekem. Ismét egy sorozat, ami a bűvkörébe vont!
Köszönöm A. O. Esthernek, hogy eljuttatta hozzám a könyvet!


Fülszöveg:
A 19 éves Mia Milton élete fenekestül felfordul, amikor álmában megjelenik dr. Cohen, a halott tudós szelleme, és arra kéri, segítsen befejezni a munkáját, amely egy gombnyomásra megváltoztatja majd a világot… 
2222-ben járunk, Manipura városában. A Föld igencsak megváltozott. A húsz évvel korábbi Dimenzióváltás óta ugyanis látják az emberek egymás auráját, így nem titok többé, ki milyen ember… A „jók” megalopoliszokba gyűlnek és energiafalakkal veszik körül magukat, a „rosszakat” pedig száműzik a vadonba. A fal egyik oldalán tengernyi luxus, csúcstechnológia és mesés körülmények, míg a másik oldalán középkori viszonyok és véres harcok várnak a túlélőkre, kit hova sorol az élet. 
Mia tisztában van azzal, mit kockáztat, amikor sírt rabol és betörést követ el. Menekülnie kell hát a rengetegbe, holott ártatlan. A sors Liam Blackwood, a fejvadász karjába sodorja, aki zsigerből gyűlöli a manipuraiakat, ráadásul súlyos adósság nyomja a vállát bajba került öccse, Russel miatt. 
Ruby és Stella két fiatal lány, akik a vadonban, a Hobbs-birtokon élnek. Minden álmuk az, hogy szerencsét próbáljanak a csillogó nagyvárosban, ezért munkát vállalnak, ám hamar rájönnek, hogy a mesés aurák fénye súlyos titkokat rejt. 
A vadonban eközben gyilkos mutánsok szedik az áldozataikat, akiket mesterségesen tenyésztett ki a katonaság a népesség-szabályozásra. Dylan, Mason és Liam gyerekkori jó barátok, akik a Hobbs-birtokon élők biztonságát vigyázzák, ám ők sem számítanak a lavinára, amit a Milton-lány kutatása eredményez. A halálesetek sorra követik egymást, és Mia egyre mélyebbre merül a kinti, véres világban. Öl vagy megölik – ez a két lehetőség áll előtte, miközben a lánynak a saját, fojtogatóan sötét múltjával is meg kell küzdenie… 
Hőseink útjai ezúttal két, egymástól merőben különböző világba vezetnek, sok-sok izgalommal, könnyed romantikával és forró erotikával fűszerezve. 
Készen állsz Te is a nagy utazásra?

Idézet:

A testünk csak egy ruha a lelkünk számára, amit az út végén levetünk, hogy újra könnyűvé váljunk és hazarepülhessünk.

Decens Magazin Média

470 oldal
saját, recenzió

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Címkék