2016. december 27., kedd

Howard L. Braden Ammara







Igazi keményvonalas, férfias, férfiasan megírt sci-fi, így tőlem messzebb nem is állhatott volna a történet. De legyűrtem. Jobban mondva inkább ő engem. Elég hosszú ideig olvastam.
Nem volt rossz. 

De iszonyat messze állt tőlem stílusban, történetben, megírásban. 
Ha jobban szeretném a sci-fit, mint műfajt, valószínűleg jobban is tetszett volna. 
Izgalmas és fordulatos a történet. 
Jó kis dolgokkal operál. Néha hihetetlen, de mindenképpen újszerű és meglepő.
De túl gyors a történések sorozata. Nem győztem kapkodni a fejem.
A szereplők az én ízlésemnek nincsenek eléggé megformálva, kifejtve, így nem tudtam megkedvelni őket egy hangyányit sem. Ki sem emelnék külön-külön szereplőket.
De végül is mit vártam egy férfi írótó? Nem lehetnek benne nyálas fejtegetések, érzések kavalkádja, túlírás, mert igencsak meglepő lenne.

Mondanivalója nagyon tetszett és a filozófiai fejtegetései, a jóra való törekvések is.
Hihetőnek tűnnek a tudományos, űrhajózási részek. Bár nekem túl sok volt és sokszor érthetetlen vagy követhetetlen. Ez nem tudom abból adódik-e hogy tudatlan vagyok e téren(még ha nem jó érzés is ezt bevallani) vagy idegen tőlem a közeg.
Az írásmód lebilincselő és egész jó, első könyves szerzőként. Csak dicsérni tudom. Nincsenek közhelyek, ezredik ismétlések. Felnőtt stílus, felnőtt szereplőkkel. Az író nem nézi butának az olvasót. Ezt sejteti a hangzásával, írásmódjával, a párbeszédekkel is. Viszont a leíró részek csapongóak. Néhol túl sok, néhol meg igényeltem volna a továbbiakat, de nem kaptam meg.
Amit még nagyon csíptem benne, az a humor. Sokszor a vicces beszólások, élethelyzetek nagyon felhozták a könyv apró hiányosságait, hibáit.

Továbbá annyira egyet tudok érteni az íróval. Hiszem, hogy van a földön kívül más faj, aki segített nekünk fejlődni, életben maradni. Mintha az alapkoncepció a fejemből pattant volna ki.

Köszönöm a lehetőséget, hogy olvashattam a könyvet!
Nagyon elkélnek ilyen kortárs írók magyar földön!



Fülszöveg:
Az Ammara egy lebilincselően izgalmas, megható, egyúttal megszívlelendő gondolatokat, mély életfilozófiát is felvonultató tudományos-fantasztikus kalandregény, melynek üzenetéhez életet lehet igazítani. Howard L. Braden regénye magába szippant, a történet a szerző különös stílusának köszönhetően filmszerűen megelevenedik az olvasó lelki szemei előtt páratlan olvasási élményt nyújtva. 
A napjainkban játszódó történetben Robert Lance asztrofizika-professzor egy kutatás élére áll, majd az emberiség legnagyobb rejtélyével szembesül, hogy a végén a feje tetejére állítsa a világot és a melléje szegődők életét. A kalandok során feltárulnak az emberiség keletkezésének titkai, miközben a történet az alapvető önismereti kérdések és az élet értelmének határait feszegeti.

Idézet:

Ajánlom e könyvet az emberiségnek, hogy mutasson utat és adjon hitet, valamint azoknak az ezreknek az elkövetkező korok során, akik majd rádöbbennek arra, hogy nekik, róluk íródott.

360 oldal

Publio, Révai Digitális

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Címkék