2016. március 4., péntek

Utazzunk könyves világokban





Találtam e képecskét, ami megihletett.
Hová is utaznék szívesen, melyik könyvben tennék egy nagy utazást vajon?
Nem könnyű a válasz, mert sok világban "jártam" már. Érdekesebbnél érdekesebb történetek szereplője lehettem a könyvek lapjain keresztül. De ténylegesen mely helyre vágynék úgy, hogy tudom mik a világ paraméterei, buktatói, nehézségei, szépségei, szereplői?Ahol véglegesen élnék, nem csak kiruccannék?Ez egy nagyon nehéz kérdés.
Nektek van olyan világ, ahol léteznétek, pedig az írás szülöttje?
Én mindenképpen valami mágikus életet választanék. Talán Harry Pottert. Nem mugli lennék reményeim szerint. 
Egy kis varázsló boszorkány. Kevésbé okos, tudálékos és minden lében kanál, mint Hermione. Talán Ginny féle. Aztán szép sorban szülném a varázslókat, boszikat egy mugli férjnek..)
Talán még Harryéket is ismerném, csak látásból. 

Neil Gaiman Csillagporjának szereplője is lennék szívesen. Nem csillag vagy gonosz boszi. Csak egy emberlány, aki lát sok mindent, ami varázslatos. Egyszerű élete van és nem háborgatják a boszik.

Vagy a Gyűrűk ura szereplője is lennék, de semmi esetre sem hobbit vagy olyan, aki közel kerül Frodoék küldetéséhez, a rosszhoz. Egy kis tünde városban laknék a fákon. Ismernék minden füvet, fát, állatot. Nyugodtan élnék, mindentől távol, ami baljóslatú.

A. M. Aranth világában is részt vennék. Moonshadow kollégiumában laknék, lenne valami érdekes, de nem túl egyedi képességem. Talán Pengetáncos lennék legszívesebben. Szívesen csápolnék Amyék koncertjein, de közelebbi ismeretségbe nem kerülnék velük.

A. O Esther Összetört glóriák sorozatában manólány lennék, akik segítik az angyalokat. De semmi több. Angyalnak nem lennék túl jó, az tuti.

Az ellenpólus:
Van olyan világ, amiről kifejezetten tudom, hogy nem élnék benne. Ilyen a Trónok Harca is. Semmiképpen sem csábítana el a sárkányok és viadalok, az intrikák világa. Életveszélyes!

Vavyan Fable Álomhajszáját imádom, de az ijesztő ködlényekből és a mutáns dolgokból köszönöm nem kérek. A saját bejáratos párduc miatt meggondolnám talán, de nem gondolkodnék sokat végül az elvetésen. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Címkék