2016. január 18., hétfő

Népszerűtlen körbeposzt




Egy kis mentsetek meg körbepost!
Mert van olyan könyv/film/sorozat/szereplő, amitől meg kell hogy mentsetek, annyira gáz.
Íme, a lányok körbeposztjához ismét csatlakozom és kifejtem az én véleményem is.



1. Egy népszerű könyv vagy és sorozat, ami neked nem tetszett.
Jennifer L. Armentrout Luxen sorozata az első, ami rögtön eszembe jut. Hatalmas nagy népszerűségnek örvend, de én semmi egyedit, semmi jót nem találtam benne. Egy felejthető olvasmány. Igaz az első része után nem jutottam tovább. De ide sorolhatnám az imádott (utált) Szürke ötven árnyalatát is. Nem volt olyan szörnyű, de nekem jó sem volt olvasmányélményileg.

2. Egy népszerű könyv vagy sorozat, amit mások nem bírnak, neked viszont bejött. 
Blake Crouch: Wayward Pines sorozatát sokan nagyon szeretik, viszont az ellenkezője is igaz rá. Nekem tetszett az eddig olvasott rész. A filmsorozata meg pláne. Utóbbival kezdtem, lehet azért nem olyan ellenszenves a könyv.

3. Egy szerelmi háromszög, ahol a főszereplő nem azzal a karakterrel jött össze, akinek te szurkoltál; vagy egy OTP (one true pairing), ami szerinted pocsék. 
Ide nagyjából minden szerelmi háromszöges könyvet be tudnék sorolni. Utálom a szerelmi három vagy sokszögeket. Miért nem lehet eldönteni, kit kedvelek jobban? Mert az bizony nem szerelem, ha versengnek a kegyeimért és nem tudom eldönteni, kiért epedek jobban. Rómeó és Júliánál is ketten voltak egy kapcsolatban, nem hárman.  
Mary E. Pearson: Az árulás csókja talán az a könyv, amit kiemelnék. Nem is a rossz fiúval jött össze , hanem én gondoltam mást a férfi szereplőkről. Konkrétan az írónő kellemesen becsapott a kilétüket illetően és szépen összekevertem melyik jellemű férfihoz mely életsors és név  tartozik.

4. Egy népszerű műfaj, amit te nagyon ritkán olvasol.
Kortárs irodalom és sci-fi. Előbbin igyekszem dolgozni. Rendszerint nem jönnek be a kortárs könyvek, talán egy-kettőt tudnék mondani, ami tetszett is. De lehet, hogy csak rossz köteteket választottam eddig.
A sci-fi pedig túl pasis, túl elvont, túl hihetetlen és nem annyira mesés, mint a fantasy, hogy tetszene. De persze találtam kivételt is, mint A Marsi.

5. Egy népszerű vagy közkedvelt karakter, akitől te a falra mászol.
Itt rendesen keresnem kellett, hogy kit is írjak be elsőnek. Végül egy nőcit találtam, illetve kettőt, továbbá harmadik is előkerült. Bizonyára többet is találnék, ha jobban körülnéznék.
Töredelmesen bevallom, Darynda Jones: Első sírhant.
Charley . Már a név is idegesít. Ez nem férfinév? De még ő a kisebbik bosszantó nőszemély.
Anita Blake, sorozatának legzizibb karaktere kerülne a képzeletbeli dobogó második fokára. Ha nem teper és nyávog, hisztizik, akkor, naná hogy egy(két-há…) pasi alatt-felett fetreng. Néha elmegy ez a tulajdonság, de mikor veszélyben van ő vagy más és akkor is leáll, és a cselekményt is megszakítja. Na attól kiszaladnék a világból.
Twilight Bellája még irritálóbb, mind filmben, mind könyvben. Igaz ebben a kategóriában Jacob is indulhatna, csak férfiban. Hogy mi idegesít bennük? Minden! Szóval ők a dobogósok.



6. Egy népszerű író, akit te az istenért sem tudsz megszeretni.
Miamóna postjának ezen pontjával száz százalékig tudok csak egyetérteni. Coelho nem az én barátom. Egymás után hányt szavak irritáló sokasága zagyvasággá kuszálva. Meg nem nevezett magyar követője szintén ide sorolandó.

7. Egy népszerű könyves toposz, ami már a könyöködön jön ki. (pl. elveszett hercegnő, korrupt szerető, szerelmi háromszögek, stb.)
Ezek a rémes klisék. 
Szerelmi háromszög és a megmenteni folyton kényszerülő, életképtelen női főhősök. Világgá megyek ezen momentumoktól egy könyvben. De legalább végig morgom olvasmányaim felét, mert persze mindig minden könyvben jelen van valamelyik. Bár ezekkel vetekszik még a "ne menj ki, vagy oda, ne csinálj semmit, ne állj szóba vele" de azért is megteszi nő! Nem tanította meg anyukád, hogyha nem szabad, akkor nem szabad! Azért sem!

8. Egy népszerű sorozat, ami téged egyáltalán nem érdekel.
Leiner Laura Szent Johanna gimije. Első rész kipróbálva. Megfeküdte a gyomrom, így hanyagolnám a többit. Kinőttem a korosztályból, akinek szól, de a mesékből, ifjúsági fantasykből is, mégis élvezem őket. Ez a sorozat nem az én sorozatom, ennyi.

9. A mondás úgy tartja, „a könyv mindig jobb, mint a film”, de melyik filmet vagy tévésorozatot kedveled jobban, mint a könyvváltozatát?
Vámpírnaplók, Egyszer volt, hol nem volt és a Felhők fölött 3 méterrel. Utóbbi jelentősen köszönhető a férfi főszereplőnek. Filmben isteni, sokszor megnézős. Nem csak a bicepsze miatt, női olvasóim(azon okokból is, főleg a mosolya miatt), hanem mert átjönnek az érzelmek, érzések, a düh és szerelem kibontakozása. A könyvben inkább negatívnak értékelhető a düh és hasonlók, na meg a férfi szereplők is. Babi nyávogása meg....
Az Egyszer volt, hol nem volt azért került ide, mert a könyv egy gyors felsorolás, elmeséli a történetet érzelemkiváltás nélkül, ráadásul a kedvenc szereplőm csak éppen hogy említve van, nem főkarakter. Filmben pedig pont fordítva.
A Vámpírnaplóknál azt hiszem, nem kell magyaráznom a bizonyítványom. A könyv sorozat szörnyű és még annál is borzalmasabb! Filmben izgalmas és nem bugyuta, kevésbé tinis, kevésbé cikik a szereplők(és a pasasok is említésre méltók)



10. Népszerűtlen kiadói húzás.
A tízes pont szabadon választott, szintén Miamóna után. 
A legfájóbb pont, mikor a kedvenc sorozatomra várhatok idétlenségig, mert bizony húzzák-halasztják vagy erősen elkaszálják és várhatom soha napján kiskeddig. Miért? Mondd miért? Hát sosem fogom megtudni mi a vége?

A ronda, vállalhatatlan borító második helyre kúszik. Sokszor annyira szépek, egyediek az eredeti borítók, mi meg végül kapunk egy silány, undi vagy vér ciki elő és hátlapot, kevés munkával, kis költséggel összecsapva. Hiába jó a történet, de hová dugjam azt a randa borítót, hogy senki meg ne lássa és a gyerekeim se kapjanak szívrohamot? Tudom én, hogy drága. De ízléses is lehetne kevésbé drágán attól.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Címkék