2016. január 13., szerda

Rupáner-Gallé Margó: Szerelem Szegeden (Lányok a kastélyból 6.)







Ebben a szürke időben, a tél közepén(bár ma nem az volt kivételesen) jól esett egy kis napsugár. Azért ajánlom nektek Margó könyvét. Az ő sorozata az, ami mindig napsugarat csempész a napjaimban, ha arra van szükségem.
Egy kis napfény, boldogság, finom illatok, ételek, kedélyes beszélgetések, szépséges tájak, családi és baráti összetartás jut eszembe még róla. 
Azt hittem, hogy meglepetést már nem is fog okozni. És mégis.
Ez a rész kicsit más. Érettebb, összeszedettebb, kifinomultabb. Változott a stílus egy minimálist. Elmaradtak a finom receptek, amit sajnáltam. Viszont a nyelvezet és a karakterek kidolgozottabbak. Szebb csomagolást kaptak a mondatok is. 
Ha nem ismerném az írónőt, azt hinném teljesen más írta. De tudom, hogy ő volt az elkövető. 
Míg az eddigi könyvek gyorsan elolvasható, könnyed, ám mély nyomot nem hagyó nyári, romantikus olvasmányok voltak apróbb hibákkal, addig most sok fejlődés tapasztalható. A történetvezetés még itt is gyors. 
Hamar kibontott történések jellemzik, a bonyodalom és a megoldás hamar kibontakozik. Van benne dráma, megoldandó élethelyzetek, tragikus sorsok, de nem mélyedünk el bennünk annyira, hogy nyomasztó legyen.

Blanka és Ádám kettősét már az elejétől szerettem. Kedvelhető szereplők, de együtt az igaziak.
A régi főkarakterekből csak minimálisat kapunk, de jó volt olvasni kicsit róluk. Vajon fogunk még találkozni velük?
Sajnálnám, ha már végleges búcsút kellene mondani nekik, de megértem, hogy a végtelenségig nem tarthat az életük...

A borítót még mindig imádom!
Köszönöm a könyvet az Atlantic Press kiadónak!

Fülszöveg:
Mi történik, ha egy elkényeztetett, szeszélyes és gazdag lány egy napon arra ébred, hogy nincs többé egy forintja sem?
Keleti Blanka ettől kezdve egy kávézó pultjában ácsorog, a pult túloldalán pedig Nemes Ádám áll pimasz mosollyal az arcán, aki az ex-szerelem, volt szomszéd és jelenlegi főnök egy személyben. Mindenhol ott van, ahol nem kéne, és mindenről határozott véleményt mond, holott erre senki sem kérte. Ezekről a dolgokról Blankának lenne mit mesélnie, akárcsak arról, hogy milyen felrúgni egy életet és elköltözni egy idegen városba, miután megszakítunk minden kapcsolatot az éppen széthullóban lévő, korábban tökéletesnek tűnő családunkkal.
Ez a történet életre szóló lecke Blanka számára, a tétje pedig nagyobb, mint gondolná. A kérdés persze egyértelmű: vajon sikerül-e neki elérni azt, amire vágyott? A válasz sajnos határozott nem…
A happy end mégsem marad el. Csak sokszor magunk sem tudjuk, hogy mi is az, amire vágyunk. Az élet ugyanis szeszélyesebb tud lenni még Blankánál is, így arra is képes, hogy egyetlen leheletével elfújjon mindent, amiben hiszünk, és mindent, amiről azt gondoljuk, hogy fontos, vagy számít. Majd ahogyan a régi képek eltűnnek a szemünk elől, úgy válik láthatóvá az, ami eddig takarásban volt.

Idézet:
Vannak dolgok, amikről nem beszélni kell, hanem megélni, különben oda a varázslat.

142 oldal
Aba kiadó




Lotfi Begi - Csillagtalan ft. Margaret Island

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Címkék