2016. február 10., szerda

Hogyan mondjam el neked…?!




Ismét egy majd két hete elodázott bejegyzés. Csak tologattam ide-oda. Nem tudom, szabd-e véleményeznem, csillagoznom egy párkapcsolati könyvet.  
Igencsak magánügye mindenkinek. És tabu téma erősen.
Szabad-e bele szólni, segíteni, irányítani bármiben is?
Merthogy szép kifejezés az álompár, álomkapcsolat, de szerintem tényleg csak az álmokban található meg. Mindenkinek van kisebb-nagyobb gondja, megoldandó feladata, egy pici egymáshoz idomulás, változtatás...
Ki nagy dobra veri, ki alaposan eltusolja. Hol az egyik fél enged mindig, hol a másik. Alapvetően két ember mindig idomul valamennyire egymáshoz. Csak elnyomni, teljesen megváltoztatni, kifordítani önmagából a másikat nem szabad.
Férjemmel már 13 éve vagyunk együtt. És igen, nekünk is vannak néha problémáink, megbeszélni valóink a napi feladatok, gondok, gyermeknevelés, pénzügyi helyzet miatt.
Mindenkinek van! Aki azt mondja neki nincs, az hazudik.
Nem igazán olvasok párkapcsolati izéket, bevallom. Egy idegen, egy kívülálló, aki nem ismer, nem tudja a helyzetünk, ne akarja megmondani a tutit. Mindenkire nem lehet ráhúzni a skatulyát. Míg valakinek jó egy típusú tanács, addig a másiknak az ellenkezője talán.
Akkor hogy került mégis kezembe a könyv? Nagyon egyszerű. Volt, aki felhívta rá a figyelmem és a borítója, fülszövege is figyelemfelkeltő volt rendesen.
Mikor elsőnek kézbe vettem, akkor nem cáfolt rá a szépérzékem. Igényesen megalkotott, szépséges könyv kívül-belül.
Szép motívumok, aranyos kis díszek, kedves ötletek tarkítják. Naplónak, egyfajta üzenő füzetkének is vehető. Ha nem tudjuk kimondani, írjuk hát le egymásnak. nem egyszemélyes, hanem a párunk is kap lehetőséget a válaszra, a javaslatokra, megoldások kiagyalására, sérelmek leírására.
Fejezetekre tagolt, és így a párkapcsolat fogós kérdéseit végig viszi vicces kis címekkel, mint :Kibír-lak,  Nem "csak" szex...
Sokszínű témaválasztás és tényleg színes könyv. Napló is. Egyedül az illatos oldlak "hiányoztak".
Nem akar mindenáron beavatkozni, jó tanácsot osztogatni. hacsak azt nem, hogy ne söpörjük a szőnyeg alá, hanem beszéljük meg!
Nem nagy és vastag könyv. Pont befér a legkisebb táskánkba is, vagy szem előtt hagyva az olvasó lámpánk alatt, a Tv állványnál...Hátha férj is bele olvasna, kedvet kapna a kérdezz-felelekhez, a kibeszélősdihez.


A könyvet köszönöm az Athenaeum kiadónak!

Fülszöveg:
Ez a könyv a tiétek. Nem helyettetek oldja meg a problémáitokat, hanem veletek. Csak ti látjátok, hát legyetek őszinték benne! 
Hisszük, hogy ki lehet mondani azt, ami a szívünket nyomja, és így máris egy lépéssel közelebb kerülünk a megoldáshoz. Segít, hogy ne legyenek elharapott félmondatok, félve elhallgatott és a szőnyeg alá söpört, ott tornyosodó sérelmek. Hogy vissza lehet találni oda, ami miatt egymásba szerettetek, csak annyi minden nehezíti meg azt a legnehezebb társasjátékot, amit úgy hívnak: kapcsolat. 
Segít, hogy megfogalmazhassátok a gondolataitokat, és el is tudjátok mondani a társatoknak. 
Hiszen szeretitek egymást, csak olyan sokszor szembesültök azzal, hogy a legnagyobb gond az: „Hogyan mondjam el neked…?!”


Idézet: 
A legtöbb ember egy kapcsolatban a biztonságra vá­gyik, ehhez pedig az kell, hogy egyfajta véd- és dacszö­vetség alakuljon ki. Nem valakik ellen, hanem egymásért, és lehetőleg a hozott családi szövetségek mellett.

Athenaeum kiadó

96 oldal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Címkék