2013. július 5., péntek

Interjú egy nagy visszatérővel, Sansával






Ta-mia-Sansa egy ideje nem hallottunk rólad semmit, kicsit eltűntél a két megjelent könyved után.
Aztán nagy meglepetésünkre egy új kiadónál, új könyved jelent meg.
Ezért gondoltam, kifaggatlak kicsit.

Nagy változáson mentél keresztül, kiadót váltottál. Hogy érzed, megérte? Volt valami oka, hogy úgy érezted váltani kell? 
Úgy gondolom, nagy lehetőség volt ehhez a kiadóhoz kerülni. A Delta Varázs Katlan egy jó kezdeményezés, és örülök, hogy részt vehetek benne. 

- Hogy fogadták az olvasóid, hogy végre kiadják az eddigi kéziratod? A teljes sorozat kiadását tervezitek? 
Örültek neki, mint ahogy én is. Igen, a kiadó tervei között az egész sorozat szerepel. Ez a magyarázata a kötet gerincén a „rejtélyes” G betűnek. A kiadott részeket egymás mellé helyezve kiolvashatóvá fog válni a sorozat címe.
- Hány részes is a Gender krónikák? Összefüggő részek, vagy külön-külön is értelmes egészet kapunk? 
Tizenöt főkötetből áll, ebből a három kulcsregény, a GK3, GK6, valamint a GK11 valószínűleg a terjedelme okán kétkötetes lesz. Ezen kívül van három kiegészítőhöz elég ötletem, ezekkel majd meglátom, mit kezdek. Akadnak olyan részek, amelyek időben egymáshoz közel állnak, ezek a maguk módján összefüggenek, viszont még ezeknél is vigyázok arra, hogy önálló regényként is egységes egészek maradjanak, és önállóan is értelmezhetőek legyenek. A sorozatot az egységes világ, történelem, és a fősodor, a társadalmi nemi szerepek által felvetett kérdések kötik össze. 

 Kiknek ajánlanád a könyved? 
Mondanám, hogy mindenkinek, de a csinos 18-as karika miatt módosítok: felnőtt, erős gyomorral rendelkező olvasóknak, akik nyitottak a sci-fi felé. 

– Meg vagy elégedve a borítójával? Ilyet képzeltél el? 
Nagyon bírom a borítót. Olyan, amilyet szerettem volna. Ebben köszönet illeti a kiadót, a munkálatok előtt meghallgatták az elképzeléseimet, és mindvégig jelen lehettem az elkészülés folyamatánál. Közben figyelembe vették az észrevételeimet, kéréseimet. 




– Mekkora átalakuláson ment át az eddigi kézirat? Akik olvasták már, meg fognak lepődni? Vannak benne nagy változtatások? 
A történeten nem változtattunk. A szerkesztő csupán stilisztikai javításokat végzett, amelyeket természetesen megnézhettem, és szólhattam, ha ellenvetésem akadt. 

 Itt volt a Könyvhét? Milyen volt a dedikálók sorát gyarapítani? 
Jól éreztem magam Könyvhéten. Részt vettem már 2011-ben dedikáláson, de akkor vidéki helyszínnel, az első fővárosi ilyen jellegű eseményem ez volt. Sok kedves ismerőssel és ismeretlennel találkoztam, remekül éreztük magunkat, bár az esőnek kétszer is sikerült beleszólnia a dedikálásba.
– Mit tervezel a jövőben? Írod már az új könyvet? Maradsz változatlan a sci-fi világánál?
Természetesen teljessé akarom tenni a Gender krónikákat. Igen, jelenleg az Exoduson dolgozom. A Gender krónikák sci-fi sorozat, így hát erre is igen a válasz: maradok a tudományos (társadalmi) fantasztikusnál. 

Már elég hosszú ideje írsz. Mennyit változott az írásmódod? Mennyi különbséget látsz az első könyved és az utolsó között?
Hat éve írok. Mint ahogy az ember maga is változik, ahogy múlnak az évek, úgy mind a személyiség változásai, mind pedig a tanultak visszatükröződnek az írásban. Azt gondolom, nagy a különbség az első regényem, és a legutóbb befejezett között. Mivel a szerkesztési munkálatok során sok újat tanultam, a most készülő regényem és a Hórusz között ennél is nagyobb lesz a szakadék írástechnika szempontjából. 

– A neved miatt,a Trónok harcát elolvastad azóta? 
Nem, még nem. Öt éven belül sort kerítek rá. :P 

- Sínen az írói pályafutásod, a magánéleted is ilyen jól alakul? 
A magánéletük csak a celebeknek érdekes.

 Boldog vagy? Elérted azt, amit szerettél volna?
Többé-kevésbé boldognak tartom magam. Ami az írást illeti, akkor fogom elérni, amit szeretnék, ha sikerül végigírnom, és teljessé válik a Gender krónikák. 

– 10 év múlva, mit gondolsz, hol fogsz tartani, mind a magánéletedben, mind az írói pályán? 

Tíz év múlva? Hm, ezzel a tempóval még hét év klaviatúragyötrést tippelek a sorozatra, így vélhetően valami egészen másban leszek iszonyatosan kezdő.

Remélem még sok érdekes könyvet kapunk azért addig tőled!
Köszönöm az interjút!




Fülszövege:
A XXII. században az emberiség több álma is valóra válik: létrejön az Egyesült Országok Szövetsége, amely a világ összes államát egységbe tömöríti, és megtörténik a kapcsolatfelvétel egy értelmes idegen fajjal is. Úgy tűnik, az emberiség beléphet az aranykorba, de ez csak a látszat. A Szövetséget üzleti érdekek kusza hálója szövi át, és a vezetők legtöbbjének egyetlen célja van: mindenkit engedelmes bábbá formálni.
Ebben a világban éli a gazdag, unatkozó feleségek felszínes mindennapjait Sandra Manul, akiről csak kevesen tudják, hogy valójában a múltja elől keresett menedéket a magas rangú Ítélő, James mellett. Miközben az árnyak, amelyek elől elfutott, utolérik, olyan döntéseket kell meghoznia, amelyek nem csak a saját, hanem az egész emberiség sorsát megváltoztatják.
Gender krónikák első kötete, A menekülés éve bevezető egy olyan világba, ahol a hagyományos nemi szerepek és az egyensúlyi társadalom ütközik össze egymással – mindez pedig egy olyan jövőben történik, amely akár könnyen valósággá is válhat.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Címkék