2011. május 24., kedd

Licia Troisi:Sárkánylány 1-Thuban öröksége


Licia Troisi:Sárkánylány 1-Thuban öröksége


Egy sárkányokkal teli kis ifjúsági regényt vártam,ahol a főszereplő talál egy sárkányt vagy sárkánytojást,mint az Eragonnál.Esetleg tele lesz a történet mitológiai alakokkal és egyéb régi regékkel.
Ehhez képest teljesen mást kaptam.

Sárkányokról és mitológiáról minimálisan szól.Valószínű a következő részekben többet megtudhatunk róluk és nagyobb szerepet kapnak majd,ugyanis ez egy trilógia.Maga a rövidke rész ami erről szól,nagyon jól meg lett írva.Többet olvastam volna róla,de gondolom majd fokozatosan kapjuk,kis adagokban .

Kicsit csalódtam a könyvben,de nem vészesen.Maga a történet kedves.A szereplők szerethetőek.Nincsenek benne hatalmas bakik,elírások.Az író leírásait élveztem,a szereplők párbeszédei sem fárasztóak,vagy egymondatosak.Némi humor is felfedezhető benne és önirónia.

Két kislány a főszereplő,akikben benne él a sárkány lelke.Ők küzdenek a gonosszal és önmagukkal a jelenben.Nem ők választották,hanem kapták és kész.Nehéz és rögös út áll még előttük.

Igen,önmagukkal!Jól olvastátok.
Főszereplőnk egy árva kislány,Sofia,aki nem találja önmagát,nem hisz önmagában.
Így kitűnő könyv a mai tiniknek,akik nehezen fogadják el önmaguk,akiknek egy szemernyi önbizalmuk sincs.

Maga a történet aranyos, a szereplők is kedvesek.
De azért reménykedem benne,hogy főszereplőnk azért némi átalakuláson megy majd keresztül.Mert bizony sok résznél felkiabáltam volna,hogy-Higgyél már magadban!Mit csinálsz?!
Néhol idegesített a folytonos nyavalygása.

Ami nekem fura volt,az az hogy néha szereplőink egyik helyről a másika úgy jutnak el,hogy nem olvashatunk róla.Egyik perceben még az egyik helyszínen vannak,a másikban pedig máshol.
Több részletességet elbírt volna a könyv.
Továbbá szívesen vettem volna,ha némi képpel is elkápráztat az írónő.Hihetetlenül jól leírja a helyszíneket,de mégis pár kép feldobta volna a könyvet,mint mondjuk a Fair oak-ban,az egyik kedvenc ifjúsági könyvemben.
Szép lett volna,ha ábrázolnak egy-egy épületet,ahol harcoltak,vagy a fát,ami a házon belül nő,esetleg a sárkányokat.

Amin még meghökkentem, az Sofia örökbefogadója és őrzője Schlafen professzor neve.Ugyanis németül aludni a jelentése.

Tartalomból:
Sofia egy római árvaházban él. Ő az, aki senkinek sem kell: 12 éves elmúlt, reménye sincs, hogy ennyi idősen örökbe fogadják. És ugyan kinek kéne egy magafajta szerencsétlenség, akiből még a sorstársai is csúfot űznek, és a szigorú apácanővéreknek is csak bosszúságot okoz? Sofia már rég beletörődött, hogy ő egy nagy nulla, sőt, dupla nulla, akinek az élet nem tartogat semmi jót. Álmaiban azonban csodás márványvárosban jár. Mit jár!? Repül! Ő, a jelentéktelen kis senki, aki a valóságban retteg a magasságtól. És még számtalan más dologtól. Gyakorlatilag mindentől.

Borítójára maximális pontszámot kap,az biztos,annyira szép lett.

A könyvet köszönöm a Könyvmolyképzőnek!

Könyvmolyképző:
http://www.konyvmolykepzo.hu/

saját,recenziós
336 oldal
10/8

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Címkék