2011. május 30., hétfő

Libba Bray: Rettentő gyönyörűség


Libba Bray:Rettentő gyönyörűség


Bajban vagyok.Már napok óta halogatom a könyvről véleményem.De mégis azért valamit muszáj írnom róla.

A szereplők jól kidolgozottak.Főként róluk tudok írni.
Főként Gemmát ,a főszereplőt kedveltem meg.Néha kicsit félszeg,de kiáll önmagáért és igazáért,sokszor az elesettebbek segítségére kel.Igaz néha butaságokat csinál,de ki nem?
Ann egy szürke kis egér,ennek megfelelő karakterrel.Remélem változni fog a következő részek közben.
Felicity karaktere a legjobb talán,már-már én is haragszok rá a viselkedése miatt,beszólnék neki néhol,letörném a szarvát.Viszont a végén nem értem a hatalmas változást.Megrontotta a rossz oldal?
Pippa undoksága érthető,az mögé bújik el.Ő csak szeretni és szeretve lenni szeretne.Mindegyikünk vágya ez.Talán az ő sorsa indított meg a legjobban.
Nehezen érthető négyes szövetsége,az elején nem is értettem Gemma miért akarja annyira.A végére megértettem hogy tartozni szeretne valakikhez.

A történet ködös.A sztori csörgedezése folyton változó,néhol izgalmas,néhol lapos.
Sokszor elfogott a lúdbőrözés a történet olvasása közben.Kicsit hátborzongató,misztikus.
nem tudnám a boszorkányos történetek közé teljes szívvel besorolni.

Néhol azt éreztem lemaradtam valamiről, hiányoznak a fogalmak,vagy hogy mi miért történik.Lassan állt össze bennem a kép,de ez a fáradságomnak tudható csak be.
Gondolom a következő részekben még többet kapunk a múltból és felrejlik a sötét jövő is.Már egy csipetet kaphattunk a végszónál.Érdekesnek ígérkezik.

Tetszik a kor,ahol játszódik.Sok érdekességet megtudhatunk az akkori lányok viselkedési formáiról,amik még most is jelen vannak,de máshogy.
Érdekes a viktoriánus kori Spance Akadémia.Ellátogatnék egy ilyen helyre szívesen,biztos még most is ezer történetet,tragédiát tudna nekem elmesélni.
A merev szabályok,a megkövült formák így nevetségesnek hatnak,de nem hiszem hogy szívesen élnék abban az időben.
Szomorú hogy mennyire nem szerették sokszor a szülők a gyermekeiket,adták-vették őket,mint az állatokat ,pénz fejében vagy a hatalomért.
Szomorú hogy mennyire nem érdekelte senkit a fiatal lányok lelkivilága és boldogsága.Frusztrációjukat egymáson vezették le,sokszor nagyon gonoszul.Így még nagyobb törést okozva egymásnak.

Ami plusz pontot jelent a történetnek,hogy nincs szerelmi háromszög,sem a szokványos romantikus maszlag is kimaradt belőle.Így talán én nem a tipikus ifjúsági sorozatok közé sorolnám.

Három szereplő is van,akiket nem tudok hová sorolni.Felkeltették az érdeklődésemet.Az egyik az igazgatónő.Miss Moore is mintha több lenne,mint egy tanár.
Kartik pedig egy olyan karakter akit nem tudok még egyenlőre a jók vagy a rosszak közé besorolni.

A történetet egyébként egy nagyon jó rémtörténetnek mondanám,amit szívesen hallgatnék meg egy tábortűznél és talán el is hinném.

A borítója is misztikus,szerintem érdekes.
De azért nem adnék rá maximum pontot.

A történetről:
Gemma Doyle más, mint a többi lány, akinek kifogástalan a modora, csak akkor szólal meg, ha szólnak hozzá, tudja a helyét, és hanyatt veti magát, és Angliára gondol, amikor ezt kívánják tőle. A tizenhat éves Gemma önálló egyéniség. A londoni Spence Akadémiára akkor íratják be, amikor Indiában tragédia sújt le a családjára. Gemma, aki magányos, bűntudattal küszködik és hajlamos a jövőt illető látomásokra, amelyek kínosan valóra is válnak, hűvös fogadtatásban részesül az Akadémián. Ám nem teljesen magányos: egy rejtélyes fiatalember követi, aki óva inti, nehogy megnyissa a lelkét a látomások előtt. Gemma képessége ugyanis, amivel magához vonja a természetfelettit, itt, a Spence-ben teljesedik ki. Itt kerül kapcsolatba az iskola legbefolyásosabb leányklikkjével, és itt fedezi fel, hogy az anyja kapcsolatban állt egy Rendnek nevezett titokzatos csoporttal. És itt vár rá a sorsa…

SPOILER!
Tetszettek azok a részek a történetben,ahol a másik világban voltak és kedvükre alakíthatták azt.
Nagyon érdekesen lett vége,szerintem valamelyik lányba benne van a gonosz.Kíváncsian várom a folytatást majd...

A könyvet köszönöm a Könyvmolyképzőnek!

Könyvmolyképző:
http://www.konyvmolykepzo.hu/

376 oldal
saját,recenziós
10/8

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Címkék