2018. október 1., hétfő

Szabóné Jámbor Eszter: Öt tornacsuka útinaplója



Egy nagyon színes, vidám könyvecske érkezett a minap hozzánk. Lányok örömmel vették birtokba. Nem szabadultam és rögtön egy ültő helyünkben el kellett olvasnom nekik az összes történetet, nem volt megállás. 


Egy család rövid kirándulásairól olvashatunk, azaz öt pár tornacsuka lépéseiről.  Lányok már itt meg lettek véve, hiszen mi is pont ennyien szoktunk útra kélni, még ha nem is tornacsukában. Könnyen magukénak érezték. Simán kiosztották a szerepeket, színek szerint a történetben, ki-kicsoda. 
Örömmel nézegették a személyes fotókat is, amik a történetekhez voltak rendelve. Mindegyik helyszínt felvették a kis bakancslistánkra kiránduló ötletnek. A szöveges részt értette a kicsi és a legnagyobb is, emészthetősége okán. Ám cseppet sincs lebutítva, gyerekes nyelvjárásban előadva, aminek viszont én örültem. A huszadjára elolvasott, leegyszerűsített nyelvezetű, butácska könyvektől néha falra mászom. Szerencsére ez közérthető, emészthető, szerethető. 
Amiért én szerettem még, az az, hogy egy család életébe enged bepillantást, akik úgy élnek mint mi. Személyes, személyes elemekkel. Ugyanakkor nagyszerű helyszíneken jár, adja el őket úgy, hogy kedvem lett volna felülkerekedni és azonmód meglátogatni. Pr könyvnek is elmenne. Remélem a mesélt helyszínek tulajdonosai is honorálták a nagyszerű ajánlást. Ennél jobb reklám nem is kell! Életszerű, életszagú.

Gondolnátok, hogy a könyv egy blogból született, nőtte ki magát?
5Sneakers 
Kukkantsatok be mindenképpen.
Hétköznapi, 3 gyerekes anyuka mindennapjai, pont mint nálunk.



Az illusztrációt szerettem. Barátságos, figyelemfelkeltő, színes, gyerekbarát, mint ahogy a teljes könyv is az volt. Széles spektrumúnak mondanám az életkort is, akiknek ajánlanám a könyvet. Én szívesen olvasgattam, a legkisebb is szívesen hallgatta, lapozta, de a  nagylány is odakucorodott hozzám és még újrázni is akarat... 
Viszont nem esti mese, mert fölkorbácsolja a figyelmet és arra buzdít, hogy menj, élj, kirándulj, élvezd a napot, láss világot!

Köszönjük az élményt és a könyvet Eszternek, az írónőnek! Kívánunk sok kalandot, kirándulást a családdal és még több megírandó könyvet!


Fülszöveg: 
Hogy kicsoda az 5 tornacsuka?
Hadd mutassam be őket, szépen sorban.
Eszter: jogász, tanár és blogger, mesemondó, énekes, szakács, dietetikus, egészségügyi személyzet, fodrász, öltözködési tanácsadó, logisztikus…, azaz ÉDESANYA.
Robert: kutató, csillagász és katasztrófa-elhárító, nyomozó, ellenőr, személyi edző, sofőr, kertész, navigátor, világutazó…, azaz ÉDESAPA.
továbbá: Nimród, Noah, Leilani, azaz a GYEREKEK.

Mi ez? Egy újabb mesekönyv? Talán…
A gyerekeknek mesekönyv, a szülőknek iránytű!
Mert mindannyiunknak egy a célja:
boldog gyermeket nevelni!
Tartsatok velünk!

76 oldal
llusztrálta: Bösze Anita
recenzió

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Címkék