2015. szeptember 11., péntek

A. O. Esther Gombnyomásra 2.




Egy szépséges borító, ami ismét elvarázsolt.
Nem a külsővel szoktam kezdeni, de itt feltétlen előnyt élvez. Eszter egyik könyvének borítója sem szokványos és unalmas, de ez felülmúlja az eddigieket. Imádom! Mintára, színre és mindenre tökéletes!
Az első részt után rögtön olvastam volna a folytatást, annyira tetszett az apró hibái ellenére. Az írónő igyekezett a pici malőröket eltüntetni és igen jól sikerült neki a második kötetnél.
Még többet megtudhatunk a fura világról, az szereplők is mélyebbek lettek.
Bár egy apró hiba még mindig tartja magát. Eszter rendre mindenkit összeboronál, mint egy jó talkshowban. Mindenki párra lel és eddig egy jelentősebb szereplőről sem kellett megválnunk.
De ennyi hibája van csupán  a könyvnek. Semmi más.

A történetvezetés egy igazi hullámvasút. Néhol szerelmetesen, megnyugvón, érzelmesen ringatózunk,
 pihegünk, majd gyors vágtában bedarál egy izgalmas rész, ami lehet gyilkosság, erőszak, mutánsok.
Aztán van, mikor Eszter a szívrohamot hozza ránk, sejteti hogy most valami félemeletes vagy szörnyű dolog fog történni és mégsem jön el a pillanat. Így folyamatosan viszi előre az olvasót.
A két jelentős szálon futó történet is jót tesz a könyvnek. Mindig a legjobbkor váltogatja ezeket, hogy még többet követeljünk belőle.
Nagyon gyorsan és nagyon sok minden történik, amihez kell a könyv vastagsága. De még így is jobban ki lehetett volna bontani, időben húzni a dolgokat. Ezt lehet hogy csak azért érzem így, mert még olvastam volna tovább.




A karakterek érzelmei valósak, bár néhol eléggé eltúlzottak, szélsőségesek. De még a hitelesség határmezsgyéjén.
Van, akit nagyon megszerettem és van, akit eddig kívülről szemléltem, aztán ebben a kötetben elsőbbséget élvezett az ő szereplése. Mintegy kiemelte írónk a szürkeségből. Az előbbi Liam, akit megkedveltem és könyvbéli nagyszerelmem lett. De jött Dylan és letaszított a "trónjáról".
Még érdekesebb lett.
A lányok közül még nincs igazán kedvencem, de olyan már van, akitől a frász kerülget.
Örülök, hogy mindegyik szereplő kicsit másmilyen, néhol az ellentétük pont egymásnak.
Volt, ahol nem értettem a tetteik lényegét vagy miértjét. néhol jól felpofoztam volna őket, hogy térjenek észhez.

A világfelépítés, a lények még mindig varázslatosan szépek, kegyetlenek és érdekfeszítők.
A történet fő mondanivalói, tanulságai nagyon szépen kihangsúlyozottak. Tanuljon az ifjúság belőle!
Tetszik a két világ rész külső és belső különbsége. Ellentétjük.
Eszter egy igazi nagy mesélő, gyönyörűséges és végtelen képzelőerővel felruházva.
A könyv hangulata magával ragadó. 
A stílusa pedig még mindig nagyon tetszik. A finomságot ötvözi a durvasággal. a szerelmet az erőszakkal, a jókat a rosszakkal.
Szerencsére a következő kötet is a birtokomban van, különben megütne a guta, mi fog történni.

Köszönöm Eszternek ezt a szépséges könyvet!

Fülszöveg:
Mia és Russel a megalopolisz egy távoli szegletében, Talbot házában raboskodva a szökésüket tervezik, ám minden rezdülésüket a ház intelligens számítógépe, Veronica figyeli. Elég egy rossz lépés, és a csuklójukon villogó bilincsen keresztül megbüntetik őket. 
Liam és Dylan a cellájukban üldögélve várják a pillanatot, hogy a többi halálraítélttel együtt száműzzék őket a dzsungelbe, amikor megtudják, a mutánsokat előre beetették a kapu előtt, hogy senki ne élje túl a kivégzést. A két, mindenre elszánt vadásznak azonban sajátos terve van a szabadulásra… 
A Hobbs-birtok feketébe öltözik, miután a fényújságban levetítik a kintieknek a 268-as kapunál történt mészárlást. Stella valósággal belerokkan a gyászba, amikor Hobbs dokiék hírt kapnak Russelékről. A lány végső kétségbeesésében Ryannel Manipurába utazik, hogy segítsen a bátyjának és Miának a szökésben, ám nem sejti, hogy ezáltal az ő élete is veszélybe kerül. 
Doktor Cohen sem tud békében nyugodni: ismét Miához fordul, és arra kéri, segítsen megtalálni a mágikus követ, amelyet egy legendás, sumér királynő titka rejt, és amely megoldást jelenthet a Manipurában kialakult önkényuralom megdöntésére. 
De vajon sikerül-e Miának és Russelnek elmenekülnie Manipurából? Hogyan élik túl a vadászok a kivégzést? Létezik-e olyan seb, amelyet nem gyógyít be az idő sem és valósággá válhat-e egy égben köttetett szerelem?


Idézet:
Mia elmosolyodott. 
– Liam nem féltékeny rám. Tudja, hogy csak őt szeretem! 
Russel felröhögött. 
– Hát, köszönd meg Istennek, hogy ma velem jössz bulizni, és nem vele. Liam rém lobbanékony. Már azért ledarálta volna a fél várost, ahogy ma rád bámultak…


Decens  Magazin Média
494 oldal
saját, recenzió



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Címkék