2015. december 30., szerda

Egy kis év végi elmélkedés




Tegnapi nap az idei év legjeié volt. 
Ma pedig egy kis katyvaszt kaptok.
Visszaemlékezéseket, köszönetet, száraz adatokat és hasonlókat.
Szól a kiadóknak, íróknak, molyoknak, a rendszeresen olvasóknak és a kedves olvasóimnak is.
Az idei évben nem panaszkodhatom, rengeteget olvastam, bár még mindig nem annyit, hogy elégedett legyek. Igyekeztem a háziasszonyi teendők, a két csemetém és a saját, olvasási és blogolási időm közötti egyensúlyt megtartani. De hát sosem lehet elég kaja itthon, elég tiszta a lakás és a lányok is szeretnek sokat sétálni, együtt játszani, olvasni.Úgy nőnek, mint a gomba. Ezt az időt már nem lehet visszahozni, most kell megélni velük. De azért igyekeztem sokat és sokféle könyvet kézbe venni. Az alvás rovására rendszeresen.
Még mindig imádom a blogolást is. Elképesztő, hogy egy vidéki, kisvárosban írom a kis gépemen a véleményem és eljut másokhoz. Az még meghökkentőbb, hogy ennyien olvassátok is.
És a legek legje, hogy ennyi szépséges könyvet kapok a kiadóktól és az íróktól. Ezúton is köszönöm, hogy megtisztelnek vele. Elküldik a munkájuk, a gyermekük. Igyekszem objektív maradni, néha tanácsokkal szolgálni, dicsérni. De ha valami nem jó, azt is megmondom. Nem vagyok nyers, finomított formában közlöm. Remélem senkit sem bántottam még meg vele. Nem az a célom.
Rengeteg friss írót ismertem meg és igyekszem ápolni a kapcsolatokat azokkal is, akiktől már rendszeresen kapok olvasnivalót, összebarátkoztam velük. Annyira jó olvasni, ahogy az eleinte félénk, kissé hibás történeteik kinövik önmagukat és valami igazán klasszá érnek. Köszönöm, hogy sok, még meg sem jelent történetet is kapok. Elsőnek vagy azon kevesek közé tartozni, akik az elején olvashatnak egy könyvet, fantasztikus! Köszönöm.
A kiadónak köszönöm a bizalmat. Azoknak is, akikkel megszakadt a kapcsolat, de korábban biztosítottak számomra könyveket. Azoknak is, akikkel megújítottuk. És akiktől rendszeresen kapok, pláne köszönöm.
Igyekszem a legjobb tudásom szerint feltárni egy-egy kötetet, mindenkinek kedvet adva, vagy a megfelelő korosztálynak/csoportnak ajánlva, spoiler mentesen írni róluk nem csak két sorban. Hol jól, néhol kevésbé sikerül. Vannak olyan könyvek, amik önmagukért beszélnek, nem lehet írni róluk. Másokról oldalakat tölthetnék meg. De akkor mit hagyok az elsőnek olvasóknak?
Remélem sokan kedvet kaptak egy-egy könyv megvételéhez, olvasásához tőlem. Már ha csak egy embert megtérítettem az olvasás felé, akkor elértem a blog funkcióját, lényegét, amiért csinálom. 
Szeretem. És nem csak ezért. Jó kiírni magamból mindent. Hasonszőrűeket keresni. Megvitatni más nézőpontokat a történetekkel kapcsolatban. 
Ha elfelejteném(ami lehetetlen), később is tudni fogom, hogy mit éreztem, gondoltam róla...
Egyszóval  a kevés bosszúság mellé csak jókat kaptam a blogtól.



Bár még nincs vége az évnek, 36410 oldalt olvastam eddig idén. Igaz van, ami még nem jelent meg vagy nincs fent a molyon és olvastam. Úgyhogy kb 40000 oldal. 126 könyv és a pluszok itt is. 
70 magyar író tollából. 8 mesekönyv, bár ez sem pontos. Sok Dancival, Vikivel olvasott könyvet nem jelöltem. 5 receptes könyv, ami szintén nem pontos információ. 9 erotikus. 
Amit sajnálok, hogy majdnem minden olvasmányom idén kortárs. A kötelezők és régi, magyar olvasmányok eléggé háttérbe szorultak. Verses könyv nincs is. Ellenben végre 4 antológia is sorra került. 
5 könyvet hagytam félbe, amiből egyet újrakezdtem és kiolvastam, kettőt pedig tervezek majd.
Jelenleg 31 könyvvel vagyok elmaradásban, amit kiadóktól, íróktól kaptam vagy utazó, nem beszélve akkor a könyvtáriakról, amik nálam nyaralnak(telelnek) egy ideje.
Elnézést kérek mindenkitől, igyekszem haladni velük és kisöpörni a sok olvasatlant. Hogy mennyi könyvet kaptam ténylegesen, azt nem tartom számon. Talán majd jövőre.
Ellenben azt igen, hogy mennyit vettem és nyertem.
Pontosan 10 új kötet boldog tulajdonosa vagyok nyereményből. Főleg mese könyvek, amiknek Danci nagyon örült.
33 könyv pedig erősen a bűnöm. Bár viszonylag olcsón, nagy akciókban vettem őket rendszerint.
20 e ft-on belül vagyok, ha a tegnapi rendelésem nem számolom bele. Az még nem érkezett meg, szóval már jövő évi:)

Köszönöm mindenkinek, aki olvas engem!

Nem kötök fogadalmakat. Talán annyit csupán, hogy az itthoni könyvekből többet olvasok, fogyjon és kevesebbet vásárolok. 

És mit kívánok mindenkinek az új évre?
Sok szépséges könyvet, az olvasás élményét, kedvenc könyveket.  Sok érdekes világba jusson el a kötetek által. Teljen meg a feje szépséges szóképekkel. Ismerkedjen meg sok érdekes könyvszereplővel! 
Mindenki célkitűzései érjenek révbe. Legyen sok boldog perce, egészsége!


                              Egészségetekre! Jövőre ugyan itt...!

3 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Címkék