2014. december 2., kedd

Odette Beane Egyszer volt, hol nem volt – ÉbredésEgy hamvába holt sorozat alapján készült könyv.
Azért hamvában holt, mert elkezdtem, tetszett, lekötött, majd az időm, és férj megvétózta.
 Így nagyon megörültem neki, hogy kiadják könyvben. Legalább az első éved végéről nem maradok le.

Alapjában véve szeretem először a filmet/sorozatot megnézni és utána sorra venni a könyvet, mert az ad hozzá valami pluszt. Jobban kifejti a történetet és a szereplőket. De sajnos nagy bánatomra ez a könyv nem akar többről szólni, mint a film. Nincs bővebb leírás, több érzelem, több történés.
Egy az egyben a film, pár aprócska változtatással. Nem baj ez. Csak kisebb csalódás ért, mert nem ezt vártam. Azt hittem jobban kiteljesedik a történet. Vagy jelen esetben a sorozatért felelősek jónak találták a könyv minden sorát megvalósítani. Gondolom a könyv volt előbb.Aki még nem látott egy epizódot se, annak elárulom, hogy gyermekmesék láncolata felnőtt kiadásban.
Nagyon tetszik ez az ötlet, a felhasználás módja és megírása.
Szerintem ütősek a karakterek, élvezetes maga a történet is nagyon.
Viszont nagy fordulatokat nem várhatunk, hiszen ismerjük az alapját, a meséket.
Vicces, ahogy tippelgettem, melyik szereplő melyik mesefigura lehet. Rendszerint el is találtam. 
Jól játszik a mesékkel az író.Míg a filmben a két gonosz a kedvenc karakterem( a gonosz királynő és Rumplestiltskin), addig itt inkább Hófehérke-Mary Margaret karaktere vált be a legjobban, ami azért is érdekes, mert amott pont fordítva, őt gyűlöltem a legjobban. 
Hiába ugyan az a történt, mást váltott ki belőlem a film és mást a könyv.A nyelvezetével volt némi gondom. Nagyon...hogy is fejezzem ki magam...gyermeteg. 
Vagy  nagyon alap mondatokból áll. Lehetett volna csiszolni rajta.
Nem gondolom, hogy a fordítással van gond, hanem az író nem cizellálta túl az egészet.
Nagyon hiányoztak a bővebb leíró részek, a tájak, helyszínek kiszínezése, díszítés.
Élvezhető volt. De lehetett volna színesebb is.

A borítója megvett kilóra viszont.

Így kicsit kettős érzésem van. Nagyon tetszett is, meg nem is némely szempontból.

A könyvet köszönöm a Gabo kiadónak!Fülszöveg:
Az Eddy Kitsis és Adam Horowitz által írt televíziós sorozat alapján!
Emma Swan élete cseppet sem hasonlít egy tündérmeséhez. Nincsen senkije, amióta kisbaba korában magára hagyták. Mindez megváltozik, amikor huszonnyolcadik születésnapjának estéjén megjelenik az ajtaja előtt Henry, egy tízéves kisfiú, akit Emma a születésekor örökbe adott. Váratlan látogatása mindent a feje tetejére állít.
Henry elviszi Emmát a Maine állambeli Storybrooke-ba, ahol él, és ahol állítása szerint minden lakos mesefigura, aki nem emlékszik valódi kilétére. Márpedig ha Henrynek igaza van, akkor Mary Margaret Balnchard, a kedves és magányos tanítónő valójában Hófehérke, a híres hercegnő… és egyben Emma rég elvesztett édesanyja.
Meseországban Hófehérkét rabló képében látjuk, aki gonosz mostohája, a királynő elől szökött meg, és kénytelen száműzetésben élni. Hófehérke fiatal nő, aki beletanul a hősi létbe, és bármit megtenne, hogy boldogan élhessen igaz szerelmével, a szőke herceggel, Délceggel míg meg nem hal.
Minél közelebb kerül Emma Henryhez, annál nehezebb figyelmen kívül hagynia az átkot, amely Storybrooke-on ül és összeköti őt Mary Margarettel. Ha Emma képes elfogadni sorsát Storybrooke megmentőjeként, és megtöri az átkot, végül rátalálhat családjára is, amiről egész életében álmodott.

saját, recenziós
364 oldal
Gabo kiadó: 
FordítottaBosnyák ViktóriaNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Címkék