2011. március 4., péntek

Lisa Jane Smith:Vámpírnaplók 5. - A visszatérés: Leszáll az éj


Lisa Jane Smith:Vámpírnaplók 5. - A visszatérés: Leszáll az éj


Azt hittem vége a sorozatnak,ezért nagy örömmel olvastam hogy két új részt is kapunk ismét.Így nagyon vártam már a könyvet.
Nem kis meglepetésemre legalább a duplája az eddigi könyvek vastagságának.

A szereplők ugyan azok,nagyjából hozzák is a formájukat.Talán most Damon-ra több rész jut és így jobban meg ismerhetjük,némi jellemfejlődés is tapasztalható nála.
Kezd egyre jobban a kedvencemmé avanzsálni.
Elena kicsit más,mint az eddigiekben,az elején angyal szerű,majd a könyv végére megtanul harcolni,kiállni magáért és a barátaiért,szerelméért.Végre nem őt védik,hanem ő védi a többieket bármi áron.Ennek örültem nagyon.
Stefanra kevés szerep jut ebben a részben,ettől eltekintve változatlanul imádom.
Több bepillantást enged a könyv a mellékszereplők életébe is.Meredith,aki eddig igen kevés részben szerepelt,szinte főszereplővé válik.Bonnie még mindig a kedves,aranyos kis boszilány,aki mindig ki tud találni valamit,ha bajban vannak.
Matt is többet szerepel végre,és nem csak Elena után vágyakozik végre,tesz is valamit.
Van egy új jó szereplőnk is,aki eddig mindig csöndes volt és meghúzódott a háttérben.Nem árulom el ki,de tetszett a karaktere.

Természetesen ismét valami gonosz van a városban,ami elindítja a lavinát.Méghozzá egy érdekes testvérpáros,érdekes tulajdonságokkal és jellemmel,kinézettel.
Szerintem jól sikerül a karakterük.

Hogy rosszat is említsek,nekem túl sok volt a természetfeletti.Már nem csak vámpírok és vérfarkasok harcolnak a történetben az emberekkel,hanem más természet feletti lények is,főként a rossz oldalon.Nekem egy kicsit túl sok volt.
Néhol nem tudtam hol járunk,hogyan kerültük oda,ki jó és ki rossz,ki kivel van.
De a következő fejezet ismét vissza terelt a könyv sodrásába.

A könyv ritmusa váltakozó,hol gyors,kapkodó,hol lassan csörgedezik.
Így pont a megfelelő arányban kapjuk .

Némi poén is került a könyvbe,talán egyre több a részek során,amit pozitívumként említenék meg.


Rövid rész a tartalomból:
Hogy megmentse a két vámpírfivért, akik szeretik őt, Elena Gilbert feláldozta az életét. Miután a természetfeletti erők feltámasztották Elenát halottaiból, a jóképű, gondterhelt Stefan másra sem vágyik, mint hogy biztonságban tarthassa őt. De amikor elcsalják Fell's Churchből, a vonzó, nagy hatalmú Damon kihasználja a lehetőséget arra, hogy meghódítsa Elenát, nem is tudva, milyen veszedelem fenyegeti mindkettejüket. Egy gonosz lény szállta meg a várost, és egyre erősebbé válik. Képes a kedve szerint irányítani Damont, ugyanakkor Elena és a lány új képességei is vonzzák. De nem csak Elena ereje kell neki: a lány halálára szomjazik.

Spoiler!

Kifejezetten kedvenc részem nem volt,talán azt említeném meg,amikor Elena és Damon próbálják a gonoszt kihúzni Damonból.

Kíváncsi vagyok az utolsó részben mit sikerül még kihozni a könyvből.
Addig is nézem a könyvből készült sorozatot fájdalomdíjul.

A könyvet köszönöm a Könyvmolyképzőnek
10/7

Könyvmolyképző:
http://www.konyvmolykepzo.hu/

saját,recenziós
480 oldal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Címkék