2011. február 13., vasárnap

Ugron Zsolna:Úrilányok Erdélyben


Ugron Zsolna:Úrilányok Erdélyben


Nem igazán vagyok a kortárs írók olvasója és ha egy könyvet sokat reklámoznak,inkább elrettenek tőle.Félve vettem a kezembe a könyvet,végül az írónő gyönyörűséges neve meggyőzött és haza hoztam a könyvtárból.

Az eleje nem tetszett,döcögősen indult számomra,nehezen rázódtam bele az írónő stílusába.
Ám nem bántam meg.Ahogy rákaptam a stílusra,úgy fogytak az oldalak és kezdett egyre jobban tetszeni a könyv.

Tetszik a nem szokványos szerelmi szál,az út és épület leírások és legfőképpen a finom étel felsorolások,humoros kis történetek,beszólások.

Amit fel tudnák hozni ellene az csak két dolog.Az egyik az,hogy kellett volna a végére egy jó kis családfa,mert nehezen követhető ki kicsoda és kivel van.De én ezt sem bántam.
A másik hibája a könyvnek az az,hogy éhgyomorral nem szabad olvasni.:)

Egy kis tartalom:
"Ugron Zsolna első regénye valóságos utazás báltermeken és mosókonyhákon, palotákon és romokon, szövevényes rokoni kapcsolatokon és egy sodró szerelmen át a pesti nyüzsgésből a Kárpátok lábához – majdnem az Üveghegyen túlra. Anna irigylésre méltó életet él Budapesten: tökéletes férfi, érdekes tévés munka, sok utazás, nagy társasági élet, ragaszkodó barátok. Ám egy nap különc bécsi nagynénje és egy megrázó találkozás rádöbbenti, hogy szép üvegburája alatt már alig kap levegőt. Útkeresése közben rátalál örökségére – és egy kis erdélyi faluban a mindent felülíró szerelemmel együtt önmagára is. Pillanatképek az erdélyi arisztokrácia elsüllyedt világából, és kései utódaik nem mindennapi hétköznapjaiból."

Anna a főszereplőnk,aki az elején ellenszenves,beképzelt libának tűnt,majd egyre emberibb és szerethetőbb lett.Jót mosolyogtam a kezdeti szárnypróbálgatásait a konyhába.Magamra ismertem benne.
Vidám hangulatot adott ,hogy a nagyvárosból,a kényelemből átszokott egy gyönyörű Erdélyi kisváros életformájához minden kényelmetlenségével és szerethetőségével együtt.

Megmosolyogtam Gábor akcentusát és lelkes optimizmusát.

Tetszett,ahogy megtanulták egymást a szerelmesek,ahogy bele vágtak a közepébe és nem torpantak meg semmilyen nehézség ellenére sem.

Másik nagy kedvenc szereplőm Izi néni és a szervezkedései.

Kedvenc idézetet nem tudnék írni,nagyon sok kis kedves,vidám történet található a könyvben dőlt betűkkel hogy meg lehessen különböztetni.Ami szerintem egy jó ötlet.

A könyv bája,egyszerűsége,stílusa megfogott,azt kell hogy mondjam.

Ulpius ház:
http://www.facebook.com/ulpiushaz

302 oldal

könyvtári
10/9

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Címkék