2011. január 12., szerda

Victoria Holt: Ikrek tánca


Victoria Holt: Ikrek tánca



Angelet és Bersaba, a két cornwalli iker külsőre úgy hasonlít egymásra, mint két tojás, ám a természetük akár a tűz és a víz. Angelet ártatlan, szelíd teremtés, akit mindenki kedvel közvetlenségéért, Bersab viszont zárkózott; egyéniségének meghatározó vonása és cselekedeteinek mozgatórugója a mély érzékiség, amely szüntelenül űzi-hajtja. Olthatatlan vágy ég bennem, hogy valakié legyek - vallja magáról. Választása unokatestvérükre, Bastianra esik, de az idillt váratlanul megzavarja egy régi "rokon", Serana felbukkanása, aki magával hozza egy spanyol nemestől született lányát, Carlottát. A gyönyörű teremtés elcsábítja Bastiant, ám miután magához láncolta, más férfihoz megy feleségül. Bersabának meggyőződése, hogy vetélytársnője ereiben boszorkányvér csörgedez, és bosszút esküszik ellene, de mégis megmenti az életét, amikor a felajzott tömeg meg akarja ölni, így Carlotta újdonsült férjével Londonba menekülhet. A vidéken végigsöprő himlő Bersabát is ledönti a lábáról. Az anyjuk úgy dönt, hogy Angelet utazzon Londonba, Carlottához, míg ő a testvérét ápolja. Az ikrek életükben először szakadnak el egymástól.

Hogyan alakul a sorsuk?
Mit kezd Angelet az érdekfeszítő kalandokat kínáló, ám a csöndes vidékhez képest romlott nagyvárosban?
Átvészeli-e Bersaba az iszonytató betegséget?

A két lány élményeiről és csalódásairól szól a könyv, s fordulatokban gazdag történetükhöz az angol polgárháború, a Gavallérok és Kerek fejűek harca, az udvari intrikák, a kiélezett vallási ellentétek szolgáltatnak érdekfeszítő hátteret.
Mindig is izgatott az ikrek különbözősége és hasonlósága. A könyv érzékletesen szemlélteti ezt. És a boszorkányság,a boszorkányvádak akkori helyzetét is hűen bemutatja.
Ajánlom bátran az izgalmas könyveket kedvelőknek ezt a művet,mert nem csak romantikus könyv

I.P.C kiadó:
http://ekultura.hu/meta/kiado/i-p-c-konyvek-kft-

400 oldal
"könyvtári"

10/9

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Címkék