2011. január 16., vasárnap

Alex Kava: A gonosz


Alex Kava: A gonosz


Egész Amerika fellélegzik, amikor 3 kisfiú kegyetlen meggyilkolásáért végre kivégzik Ronald Jeffreyst. Csakhogy a sorozatgyilkosnak tartott férfi magával viszi a sírba azt a szörnyű igazságot is, hogy valójában mi történt. Néhány hónappal később aztán megint eltűnik egy kisfiú, és őt is már csak holtan találják meg. A módszer, amellyel a gyilkos a kis testet megcsúfította, megegyezik Jeffreys korábbi módszerével. Felmerül a borzalmas gyanú: lehet, hogy ártatlant végeztek ki? Nick Morelli seriffnek és az FBI vonzó bűnügyi pszichológusának, Maggie O'Dellnek nincs sok ideje, hogy megtalálja a tettest, mert újabb gyilkosság erősíti meg azt, amit eddig mindenki elképzelhetetlennek tartott...

Egy igen izgalmas könyv.Néhol talán elkapkodott, nem kidolgozott.
A vége zavaros volt számomra.
Nem értettem hogy most egy ember volt a gyilkos és a többi segítő volt, vagy csak rájuk lett kenve?
Van benne szerelmi szál is, ami elég nehezen oldódik meg.
Maggie és a seriff, Morelli között kezd el kibontakozni. Annak ellenére hogy a bűnügyi pszichológus férjezett, de rossz házasságban él, nehezen adja meg magát a szerelemnek.
Kicsit naiv annak ellenére, hogy FBI-s. És az előző munkája rossz élményei kísértik, ami néhol befolyásolja a munkáját. Morelli seriff pedig túl higgadt.
Néhol drukkoltam neki, hogy pancsoljon már be az illetőnek. (itt mondjuk Eddie-re gondolok, meg az édesapjára, vagy a húga amikor megírja a kisfiú haláláról a cikket és megjelenteti, mielőtt a szülők tudnának a haláláról).
Mindig valakinek irányítania kell, de belátja a történet végére hogy ezt a munkát nem neki találták ki.
A vége nagyon izgalmas, drukkoltam hogy a kisfiúnak ne legyen semmi baja.
A gyilkos kilétét nem árulom el, de én az elején már rá gyanakodtam, pedig egy olyan személy aki gyanún felül kellene hogy álljon.

A borítója tetzsik nagyon.

Harlequin kiadó:
http://www.eharlequin.hu/index.php?apps=impresszum

400 oldal
könyvtári
10/7

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Címkék