2011. január 16., vasárnap

J.R.Ward-S.Kenyon-S.Squires-D.Love.: Halálos csók

J.R.Ward-S.Kenyon-S.Squires-D.Love.: Halálos csók

A könyv több szerző történeteiből áll.

-S.Kenyon:A hold árnyékában
Angelia szülőföldjén harcok dúlnak, és a lány megesküszik, hogy legyőzi a farkasemberek klánját, de a vadászból vad lesz, és az utolsó esély Angelia számára, ha megbízik a farkasban, akit esküje értelmében meg akart ölni… Egy oroszlánembert meglőnek egy furcsa szerrel és nem tud többé visszaváltozni emberi alakjába. Fury nevű farkasember (akit nem kedvelnek a saját fajtájából sem sokan és más fajokból sem) próbálja megtalálni a fegyver készítőjét és használóját.Végül ők találnak rá,az ellenséges(valaha családja). A csoportba megpillantja gyermekkori barátját Angeliát is, aki meg akarta ölni miután kiderült hogy farkasember. De Angelia nem tudja nézni hogy egykori barátját kínozzák és megszökteti. Így az ellenséges csoportba kerül.Közben felélednek a régi emléket, szerelmesek lesznek, kiderül hogy ők egy kiválasztott pár és persze a vége happy end!
Ez a történet nem igazán tetszett.
Durr bele a közepébe, semmi előzmény, néhol a történet legizgalmasabb részénél szolgál valami apró morzsával, elvonva a figyelmünk.
Kicsit szerintem sokat akart az írónő, mert vannak benne sakál-oroszlán-medve emberek is a farkas emberek mellett.
Néha használ egy-egy szót (pl tessária) amit nem magyaráz el.
Egy egész könyvbe,jobban kidolgozva biztos tetszett volna. De így nekem kidolgozatlan.

10/6

-J.R.Ward:A fiú története:
Claire Stroughton, a csinos, fiatal és dörzsölt ügyvédnő csak a munkájának él. Egy nap azonban ördögi csapdába csalják, és kábulatából magához térve egy varázslatosan szép és vérfagyasztóan hideg férfi karjaiban találja magát, aki halálos játszmába kezd a nővel…
Egy rövid történet,amit olvastam volna még tovább. Nincsenek benne nagyon izgalmas, érdekfeszítő részek. Viszont tele van szenvedéllyel, szerelemmel.
A fiatal, érzelem nélküli ügyvédnőt a legjobb ügyfele bezárja egy gyönyörű (férfinál nekem furcsa ez a szó) vámpír férfihoz három napra.
Közösen megismerik a valódi érzelmeket, a szexet.
A harmadik nap az ügyvédnőnek törlik a memóriáját és vissza kerül a saját életében. De nem találja önmagát, nem érdekli a munkája, álmaiban mindig egy férfit lát és kiderül hogy kisbabát vár.
Az ügyfele temetése utáni toron minden az eszébe jut és elindul kiszabadítani szerelmesét.

10/8

-S.Squires:Az éjszakán túl
Drew Carlowe visszatér családi birtokára, hogy felkutassa elhagyott szerelmét és bosszút álljon a lány apján, aki megkeserítette az életét.
A szóbeszéd szerint a kastélyt kísértet szállta meg, és Drew hamarosan érzéki kalandba keveredik a gyönyörű jelenéssel, aki szintén bosszúra szomjazik…
Frejya egy vámpír,akinek szexszel való kiképzés a munkája.Ezért elszökik az édesapjától és egy romos házba bújik el.Ide érkezik egy fiatal fiú,Drew.Ő bosszúra vágyik.
Bele szeretett szinte gyermekként a földesúr lányába,amit nem nézett jó szemmel az apa és tolvajlásért lecsukatta,megkorbácsoltatta.Most hogy kiszabadul,a lányt szeretné viszont látni és az édesapján bosszút állni.Csakhogy a lány hamar elfelejtette,férjhez ment és gyermeke szülése közben meg is halt.És mire az édesapán bosszút állhatna,azt is elviszi az influenza.
Az influenzát Drew is megkapja és a gyönyörű kísértet vámpír Frejya ápolja.Egymásba szeretnék és a nagy szerelem megmenti az életüket,mikor a hatalmas vámpír,Frejya édesapja megjelenik.

Talán ez a történet volt ami a legkevésbé tetszett.Nincs benne izgalom,nincs keret története sem,ami ki lenne rendesen dolgozva.De töménytelen mennyiségben szex,túlzásba is véve.

10/5

D.Love:Az éjféli búcsúcsók:
Trey és Sasha története ez.Szerelmesek voltak hajdanán,de a fiú elhagyta hogy így védje meg.
Trey Belador(erről is írhatott volna az írónő többet,hogy mit jelent pontosan).Sasha boszorkány.
Egyikük sem tud a másikuk képességeiről.Együtt próbálnak lavírozni az istenek és egyéb veszélyes emberek között.
Ez a történet sem igazán nyerte el a tetszésem.Pedig vannak benne boszorkányok és istenségek(Síva) is.
Itt is az lehetett a baj hogy kevés hely állt rendelkezésre az írónő számára.
Ha jobban ki lett volna dolgozva az istenek szerepe,ki-kicsoda,hova tartozik,talán tetszett volna.De így csak a harcos és szerelmes részeket értettem.

10/6

Összességében a könyv értékelése 10/7
Ulpius:
http://www.ulpiushaz.hu/newsite/

saját
500 oldal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Címkék