2011. január 12., szerda

Victoria Holt: A hét domb madonnája


Victoria Holt:A hét domb madonnája:


Lucrezia Borgia mindent szenvedéllyel csinált: tüzesen szeretett és könyörtelenül gyűlölt. Nem volt még egy nő Rómában, aki versenyezhetett volna kivételes szépségével és korlátlan hatalmával.
VI. Sándor pápa egyetlen lányaként minden gazdagságot és előjogot megkapott. Borgiának lenni azonban azt is jelentette, hogy az illető felelősséggel tartozik a családjának, s ez a kötelezettség mindennél előbbre való. Lucrezia korán megtanulta, hogy számára a szerelem és a házasság nem egy és ugyanaz, a kettő gyakran különválik, s az utóbbiról nem dönthet szabadon. Egy Borgia életét szigorú követelmények szabályozták, és ezt a sorsot Lucrezia sem kerülhette el...

Az embert megdöbbenti hogy abban az időben egy pápa mit meg nem tehetett.Az ember nem is gondolná,hogy a hatalmukat mikre használták és sokszor romoltabbak voltak a többi gyarló embernél.
A nők már kezdtek kitörni,próbálták a sorsukat a kezükbe venni,de még nem sok beleszólásuk volt az életükbe. És ez sok tragédiához,emberi sorsok szétzúzásához vezetett.Kevesen lehettek igazán boldogok.Csak eszközök voltak.

I.P.C könyvkiadó:
http://ekultura.hu/meta/kiado/i-p-c-konyvek-kft-

397 oldal
"Könyvtári"


10/8 pontot kapott tőlem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Címkék