2011. január 13., csütörtök

Thomas Harris: Hannibal


Thomas Harris: Hannibal



A történet röviden:
Mason Verger milliomos bosszút akar állni dr. Hannibal Lecter pszichiáteren, amiért a kannibál sok évvel korábban rábeszélte arra, hogy csonkítsa meg önmagát. Orrát, bőrét és ajkát a kutyáinak dobta, egy szeme maradt meg .Bőrátültetéssel már nagyjából rendbe hozták az arcát, lélegeztető gépre kapcsolták. Az FBI egyik magas vezetőjét, Paul Krendlert is lefizeti, hogy az FBI legfrissebb aktáihoz hozzájuthasson. Magas pénzjutalmat ígér annak, akinek sikerül az orvos nyomára bukkannia. Ez egy olasz bűnügyi felügyelőnek sikerül: megtalálja Lectert Firenzében, aki dr. Fell néven a Capponi kurátora lesz. Mielőtt lecsaphatna rá, Lecter megöli.
Eközben Clarice Starling ügynök ellen (aki a Lectert látogatta az előző részben hogy segítsen neki,ő a főszereplő is)összeesküvést szerveznek Krendler vezetésével. Ráfogják, hogy Lecterhez szorosabb szálak fűzik, és hátráltatja a sorozatgyilkos elkapását. Adminisztratív állományba helyezik és elveszik a jelvényét. Starling már sejti, hogy mi folyik az FBI háta mögött… az olasz bűnügyi felügyelő halálát követően a pszichiáter az elmenekül. Verger emberei felkutatják, és elkapják, miközben Claricenek akar születésnapi ajándékot elrejteni. A tervbe hiba csúszik, ugyanis mindennek a nyomozónő szemtanúja lesz. Lectert a Verger tanyára viszik, ahol a terv szerint első nap beidomított és kiéheztetett disznókkal etetik meg a pszichiáter lábait, másnap pedig azt, ami megmaradt belőle. Clarice a tanyára indul. Még mielőtt a disznók elkezdték volna enni a doktort, váratlanul rajtaüt a csapaton, de Mason Vergernek sikerül meglépnie. Kiszabadítja Lectert, lelő két rájuk támadó embert, ám a harmadik két rendkívül erős kábító nyíllal leteríti Starlingot.
Lecter felkapja, és elmenekül a helyről.
Starling egy ágyhoz kötözve ébred,nem teljesen önmaga, mert hipnotizáló szereket ad be neki a doktor, így teljesen kielemezheti. Őszinte beszélgetéssel telnek el a napok, hetek, hónapok és évek.
Hosszú idő telik el, amikor Clarice életjelet ad magáról a barátnőjének: Buenos Airesben Barney -Lecter egykori ápolója- egy operán különös párt lát meg. Színházi látcsövén felismeri a két embert…


A filmet láttam már régebben, ezért kíváncsi voltam a könyvre is nagyon. Nem csalódtam ,a történet jó ,izgalmas,mindig történik valami.
Ami zavart az a gusztustalan részek benne. Néhol nagyon részletesen leírnak olyan részeket is amit nem kéne. Vagy az én gyomorom érzékeny az ilyenekre.
Viszont ha én lettem volna az író,nem biztos hogy így fejezném be.
Nekem furcsa hogy a józan gondolkodású nyomozónőt ennyire el tudta kábítani Lecter hogy az eddigi életét sutba dobta és vele kezdett új életet.

Amit nem értek az az,hogy a borítónak mi köze van a könyvhöz?

Magvető kiadó:
http://kiadok.lira.hu/kiado/magveto/

374 oldal
könyvtári

10/8

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Címkék