2011. január 15., szombat

L.M.Montgomery: Anne otthonra talál


L.M.Montgomery: Anne otthonra talál


Avonlea kanadai falucska népe felbolydul: vajon mi indíthatta a besavanyodott agglegényt, Matthew Cuthbertet, no meg kardos nővérét, a háztartását parancsnoki szigorral vezető Marillát, hogy árva gyereket fogadjanak tanyájukra?
Bizony, a szorgalmas, puritán testvérpár fölött eljárt az idő - segítségre van szükségük, és ki lenne erre alkalmasabb, mint holmi apátlan-anyátlan legényke, aki örül, ha fedelet kap a feje fölé?
Mekkora aztán Matt meglepetése, amikor a várt legényke helyett egy pulykatojásképű, vörös hajú leányzó várja, szerény bőröndjén üldögélve, hogy örökbefogadója megjelenjen...
Matthew legszívesebben azonnal visszaküldené, Marillától sem várhat sokat a jövevény, aki, mint kiderül, az Anne névre hallgat.
Vissza is penderítenék menten, ha a különlegesen fejlett szókinccsel rendelkező, jég hátán is megélő kis árva lány, akit jócskán cibált már az élet, és alapos ismereteket szerzett a felnőttek világáról, ki nem vágná magát a kutyaszorítóból, és lány létére nélkülözhetetlenné nem tenné magát a derék idősödő testvérpár életében...
Persze az út a kölcsönös megértéshez, mi több: a szeretethez ugyancsak rögös, de a talpraesett kislány sikerrel végigjárja: segíti ebben élénk képzelete és az, hogy a világot szépnek és megjavíthatónak látja.

Gyermekkoromra emlékeztet ez a könyv.Nagyon szerettem a könyvből készült filmet,mindig vártam hogy mikor játsszák már.
Jó volt egy kicsit újra gyereknek lenni a könyv olvasása közben.
Anne egy bájos, de hatalmas képzelőerővel megáldott álmodozó lányka.
Önhibáján kívül folyton bajba kerül. Még a szótlan Matthew és a sótlan,humortalan Marilla is megszereti,akik magukhoz veszik.
Az ő kezdeti csetlő-botló életét követhetjük nyomon 11 éves kortól a 20 évéiig.

Könyvmolyképző:
http://www.konyvmolykepzo.hu/

332 oldal
könyvtári
10/8

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Címkék