2015. június 5., péntek

Tiffany Reisz A szent





Kevés erotikus regénnyel vagy könyvsorozattal vagyok elégedett. 
De az biztos, hogy Reisz könyvei azok! Rengeteg érvet fel tudnék sorolni, hogy miért olvasd el!

- Jók a karakterek. 
Kidolgozottak, érzelmi szinten nem egy csiga színvonalán vannak, szerethetőek, utálhatóak,  hitelesek
Nora kedvenc női szereplőim egyike és ez a könyv főleg az övé. Jó volt olvasni, hogy hogyan vált olyanná, amilyen az eddigi részekben. Kaptunk sok apró utalást, elrejtett kis morzsákat, de nem vettem igazán a lapot, vitt a cselekmény. Most egyben olvasva a dolgokat, már jobban körvonalazódik, milyen is ő. És még jobban megszerettem.
Soren számomra a fekete ló volt eddig. Kifejezetten gyűlöltem, ha lehet kitalált szereplőt gyűlölni. Messze állt tőlem. Haragudtam rá, amiért így viselkedik, amiért ilyen Norával. Nem értettem meg a mozgatórugóit, cselekedeteit. 
Ez a könyv tiszta képet fest az igazi Sorenről. 
Nem tagadom megkedveltem őt is. Amit elképzelni sem tudtam, az első kötettől kezdve.
Reisz kisasszony nagyon tud manipulálni. Egy sorával megkedveltet vagy éppen meggyűlöltet valakit velem!



- Romantika...
Erotikus könyvben kevés a romantika, mint a szöcskében a lengéscsillapító! 
(Itt szabadon kiválaszthatod a személyes kedvencedet: http://www.vicclap.hu/beszolas/keves/)
A bujaságnak normális esetben  jegyben kellene járnia a romantikával.
Ritka könyvek egyike, mikor nem kapok tőle gutát, sem nevetőgörcsöt és jónak találom.

- Jók a párbeszédek. 
Valóságosak, ironikusak, viccesek, érzelmesek, követhetők, bánattal telik...
Rengeteg érzelmet váltanak ki belőlem. Pedig más író a leíró részekkel éri ezt el nálam. Itt nem. A párbeszédekbe is rengeteg emóció van. Észrevétlenül csempészi bele a kellő érzéseket.

- Jók a leírások. 
Megfelelő egyensúlyban van a ruhájuk, a külső tér és minden egyéb bemutatása. Nem kapunk oldalakat feleslegesen a körömlakkjuk színéről, de azért tudjuk, ki és hogy néz ki, hol járunk éppen. A lényeget leírja és egy sorral sem többet vagy kevesebbet ad vele, mint kellene.

- Az erotikus részek.
Mivel erotikus könyv, fontos momentum. 
Jól kidolgozottak, részletekre menően kifejtenek minden fontos dolgot, izgalmasak, bizsergetőek, néhol brutálisak. Nem hallgatnak el semmit sem. Nem bugyuták és suták. Nem lelhető benne fel egy apróbb baki sem(mint mondjuk van olyan könyv, ahol leveszi a bugyit, majd ismét leveszi két oldallal később).
Az olyan dolgokat is egyszerűen, letisztultan képes előadni, amitől hanyatt homlok menekülnék leírva másképp. Kíváncsi vagyok, mivel fog még meglepni.




"– Maga nem egy átlagos pap, ugye? 
A férfi olyan mosollyal az ajándékozta meg, amely egyszerre tűnt pofonnak az arcán és csóknak a száján. 
– Istenem, remélem, nem."



- Egy olyan világba enged betekintést, amitől megrettenünk/elítéljük/kipróbálnánk/titkos vágyainkban szerepelnek/vagy csendben, de űzzük(ide mindenki helyettesítse be a neki megfelelőt).
A BDSM egy életstílus( gyűjtőszó az angol Bondage & discipline (B&D), Domination & submission (D&S), Sadism and masochism (S&M) szavakból képzett rövidítés,magyarul „kötözés-fegyelmezés, dominancia-alávetettség és szadizmus-mazochizmus).
Nem misztifikálja. Nem degradálja. Nem magasztalja az egekig. Leírja elítélés és minden nélkül. Mi döntsünk, mit vált ki belőlünk. 
Én személy szerint a saját gondolataimat nem tárnám az olvasóim elé, ha nem gond ez ügyben. Pedig tudnék oldalakat megtölteni velük. De nem teszem.
Annyit elárulok, hogy érdekes volt bepillantani ebbe a világba is. Hihetetlen, hogy vannak ilyen emberek(ítélet nélkül mondom). 






"Egy cselló egy téli éjszakán a fagyos város közepén – ilyen volt ennek a férfinak a hangja."








- Maga a történet viszi az embert.
Lendületes, fordulatos, mozgalmas.
A cselekménye sodorja az embert rendesen. Nem hagy neki nyugtot még a villany leoltása vagy a könyv letétele után sem. A gondolataidba férkőzik.
Személy szerint, mikor nagy nehezen megváltam a könyvtől esténként, még tovább szőttem a fonalakat, emésztgettem a történteket, magamban felvázoltam a további lehetséges forgatókönyveket. Nem tippelek ezek szerint túl jól, mert írónőnk tudott meglepni.
Mikor holt idő van és nem pereg a cselekmény, nincs felfűtöttség, erotikus akció, akkor is jól esik olvasni. A vihar előtti csend, mindig a megfelelő pillanatban lett beleírva. Kellett a pihenés a léleknek vagy az érzékeinknek.



- Most tűnt fel, hogy az előző részt nem is olvastam. Szóval lehet, hogy összefüggő kötetek, de önállóan is olvashatóak, mert kerek, egészt alkotnak.
Egy kis értetlenség volt csak számomra a legújabb szereplővel kapcsolatban. de nem is tudatosodott bennem a kritika megírásáig. Csak némi csodálkozást váltott ki bennem.
Egy kiegészítő kötetként is felfogható, ahol a múlt és a jelen találkozik. Mikor a leosztott lapokat, a tulajdonságaikat, az érzelmeket megkapja a két nagy fő jellem.

Most gondolkodnom kell, hogy van-e olyan rész, szövegkörnyezet vagy bármi, ami nem tetszett a könyvben...
Nos. nem találtam.
Jól megírt könyv. Szeretni fogjátok!

Soren






Nora




Köszönöm a könyvet az Athenaeum kiadónak!


Fülszöveg:
Eleanor Schreiber egy zavarodott, zabolátlan tizenéves lány, aki megesküszik, hogy soha többé nem lép templomba. A lázadó tini azonban találkozik Stearns atyával, aki örökre megváltoztatja az életét. Már semmi nem állhat annak útjába, hogy az legyen, amit a sorsa diktál neki: Nora Sutherlin, az ismert erotikus regényíró, egyben Manhattan legismertebb dominája…

 Idézet:


504 oldal
Athenaeum kiadó
saját, recenzió







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Címkék