2015. szeptember 28., hétfő

Bleeding Bride 1*1



Van aki nem ismeri Bleeding Bride munkásságát még? 
Ismerősen cseng A téboly kertje és a Fekete Fivérek könyv címe?Olvastad már, vagy épp a kívánságlistádon?
Esetleg teljes a homály, az írónőt illetően?
Most pár rövid kérdést neki szegeztem. A te dolgod csak elolvasni a könyvei és a mini interjút.


- Árulj el pár dolgot a választott írói neveddel kapcsolatban. Honnan jött?Mit szimbolizál vagy jelent neked?Mikor találtad ki és hogyan?
A világhálón használtam fel a bulikon román ajkú ismerősök által rám ragadt nevet, aztán 22-es csapdája még inkább rajtam maradt. Bárcsak mondhatnék valami misztikus történetet róla, valamiféle extravagáns sztorit, de valójában nekem már megszokott Blíding-nek lenni, olyan mint másnak a Lacika. Meg sem fordult a fejemben az első könyvemnél sem másképp szignózni, immár a védjegyem lett.
- Mesélj az első írásodról pár kulissza titkot. 
Az első önálló írásom, vagyis diktálásom 5 évesen született. A kis mustár meséje volt az, aki éli mindennapjait egy királyi palota éléskamrájába. Mivel nagyon aprócska, őt nem szolgálják fel a nagy lakomákhoz. Szeretnék emlékezni arra, hogy mi késztetett erre a történetre, komolyan, mert a mustárt például nem is igen szeretem.  

- Írás közben szoktál nassolni, kávézni, teázni?
A koffein a barátom, minden mennyiségben. Egyébként nassolni nagyon ritkán szoktam, de kekszes joghurt azért jöhet :)

- Mi a legfurább szokásod?
Meggyőződésem, hogy rengeteg fura szokásom van, legtöbbel csak akkor szembesülök, mikor látom mások arcán a megdöbbenést. Mert hát saját magam számára nem tűnnek a dolgaim furának. Talán a legfurább és néha már nekem is nyomasztó az, hogy képes vagyok bármilyen helyzetben ironikusan reagálni, valamint az, hogy nem tudom magamban tartani a legmeredekebb meglátásaimat sem, pedig legtöbbször csak én nevetek rajtuk... 
- A téboly kertje könyved főszereplői kik lennének számodra, ha megfilmesítenék?
Ezen a kérdésen nagyon komolyan elgondolkoztam. Az egyetlen probléma, hogy mind a könyvszereplők, mind a színészek neveivel gondban vagyok. Plusz beismerem, hogy A téboly kertje szereplői annyira az elmém szereplői, hogy nem tudnék rámutatni senkire, hogy na ez ő. Viszont nagyon jól esik, hogy az olvasók megmutatják nekem, hogy ők kit képzeltek bele a sztoriba. 
- Ki a példaképed? Írói kedvenced?
Példaképként azokra az emberekre tudok tekinteni, akik be merték vállalni önmagukat és úgy emelkedtek ki a tömegből, hogy megcáfolták a sztereotipikus elvárásokat. Akik úgy tudtak bizonyítani a saját szakterületükön, hogy közben lázadtak a normák és sablonok ellen, és nagyon sokat kockáztatva elhagyták a nyájat és ellenkező irányba indultak el. 
Kedvenc íróm vitathatatlan: Edgar Allan Poe.

- Mi a legnagyobb vágyad, amit el szeretnél elérni az életben?
Minél inkább rám tör a rideg valóság, annál szerényebben vágyakozom. Nyugodt életét szeretnék. Ami abból kiindulva, hogy milyen a vérmérsékletem,nem tudom hogy valaha elérem-e ezt.

- Kik a legnagyobb kritikusaid, előolvasóid, akiknek feltétlen adsz a szavára az írás kapcsán?
Nagyon szerencsés fajzat vagyok, egy elég "vegyes-felvágott" kis csapatom van, akikkel meg tudom beszélni a szinopszisaimat, megosztom a kéziratot és konzultálhatok éjjel- nappal. Korban, ízlésre és földrajzilag sincs sok közük egymáshoz, ezért az összes véleményt begyűjtve már egy elég konkrét kép rajzolódik ki, hogy mi az ami jó, aminek mennie kell, amin változtatni kellene. Mindegyikük szavára adok, de egy bizonyos határon belül. A "hogyan"-ból simán engedek, de a "mit"-et nem engedem módosítani (értsd a könyv tartalmát megváltoztató tanácsoktól idegenkedem) 
- Mely volt életed legrosszabb könyve?
Első ízben elolvastam a Fekete Fivéreket. Elejétől végig. Rémisztő élmény volt.  

- Min dolgozol jelenleg?
Nem vagyok túl termékeny, most inkább csak eljátszadozom néhány szinopszisommal, és próbálom fejben felépítgetni az új világokat. 


A téboly kertje


Sikolya szólított, a lelke csalogatott ide. A múltadnak ma vége.

Szeretnék halott lenni. A kertedben saját véremmel festeni. Elegem van.
Az önsanyargatás sosem lesz megoldás. Menned kellene, míg megteheted.
Kihez beszélsz leveledben, hová tűnsz, mikor feljön a nap? Istenem, nem teheted ezt velem, fedd fel magad!
Miért kell mindent megnehezítened, mi oly könnyű lehetne?
Ki kell zárnom mindent a lelkemből, de a soraid nélkül már nem vagyok önmagam.
Kértem, hogy menekülj, helyette visszavágytál a pokol ölelésébe.
Nem kereshetem tovább holmi mesékben a megoldást. Ebből már nem kaphatok választ.
Nem sejtetted, hogy bár mögötted lépkedtem, mindig előtted jártam.

A homokszemek pörögnek. Indulnod kell, mert lassan késő lesz…
A molyos lista szerint:
2. legjobb krimi könyv a molyok értékelése alapján
7. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján
23. legjobb kortárs könyv a molyok értékelése alapján

Fekete Fivérek


Lehunyt szemekkel, kitárt szívvel hallgatni a kopjafák történetét érzelmek kavalkádját váltja ki, a szánalom, a düh, a gyönyör és büszkeség csokrában eltűnik a halál gondolata, a múlt jelenné válik, a jövő pedig nem más, csak egy lidércnyomás. Sötét sorozat apró részletei, csillogó sikerekre boruló árnyékok, legjobb emberek gonosz oldala, fagyasztó hideg a legnagyobb hőségben. Kopjafák írott krónikája, patyolat lelkek memoárja, melynek minden rejtett sarka oly fekete, mint az éj.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Címkék