2016. május 24., kedd

Tara Sue Me Az alávetett



Hát-tal nem kezdünk mondatot és értékelést. 
De azért hát...
Elvileg a nagy hírű és általam annyira nem kedvelt Szürke ötven árnyalata könyv elődje. Nem tudom mi volt előbb a tyúk vagy a tojás, így ezzel nem vitatkoznék. 
Inkább nem vonok párhuzamot a két könyv között, csak erről a történetről írnám le a benyomásaimat. Igyekszem minél kevesebbszer hasonlítani, ha sikerül.
Az elején meglepett rögtön. Bele a közepébe, az "akció dús" részekkel kezdünk rögtön, úgymond a lovak közé csaptunk. Semmi felvezetés, világfelépítés, ismertetés, finom indítás.
Ez alaposan kiforgatott a nyugalmamból. Lógott a levegőben minden, kivéve az erotikus részeket. Ott aztán rögtön bekeményítünk. 
Aztán szerencsére a könyv közepe táján megérkeznek az adalékanyagok is. Azt kell mondjak akkor javult fel számomra a könyv. Az eleje nagyon nem jön be mindenféle körítés nélkül. 
Olyan mint egy aktus előjáték nélkül. Van, van, jó, de nem az igazi, élvezhetetlen. Már bocsánat a hasonlatért:) De azt hiszem ide pont megy és mivel kint van a 18-s karika, nem sérti senki érzékeny lelkületét. Ha igen, kérlek ne is olvasd tovább az értékelésem.
Nem matyó hímzés főszereplőnk, Nathaniel. Kíméletlen, érzéketlen, hím soviniszta, mint egy uralkodó, egy dóm. De érezzük, hogy nem ennyi. Van valami mindezek mögött. Nem csupán ilyen. De nem elég jól ábrázolt. Örültem volna, ha cseppnyit árnyaltabb. Nagyon kiszámítható. 
Abby viszont túl sok. Fárasztott, idegesített a rögtön jött ragaszkodása, néha érthetetlen hisztijei. De azért kezelhető nőszemély(csak a megfelelő irányítás kell neki a megfelelő személytől).
Kettősük jól működik. Érződött a szikra, a kémia. Bár a szerelem kezdete nem jött át a lapokon, történéseken.
Erotika. Nos. Nem voltak unalmas, banális részletességgel megírt részek. Nem volt ismétlés, ismétlés hátán. Igyekezett írónk minden szegmensét belecsempészni az erotikának. Volt vanília szex, megalázós, megverős, meglepetéses, nyilvános, egymásnak esős, romantikus...
Azt kell mondjam, néhol meglepett, pedig olvastam nem egy ilyen jellegű könyvet.
Igényesen levezetve a szex része. Nem találtam benne hibákat(mint amikor kétszer húzza le a fehérneműjét hölgyike egy lapon valamelyik olvasott könyvben). Érzékletes. Kedvcsinálós. Már ha valaki ezért olvas efféle könyveket:)
Voltak benne szópárbajok, verses csaták, szerelmetes évődések, meglepően jól felvezetett erotikus részek. Viszont valahogy ott hiba csúszott a számításokba, mikor ezt beillesztettük a világba. Valahogy esetlen volt. A körítést érdemes lett volna erősíteni. De nem idegesítettek azok a dolgok, mint elődjénél(utódjánál inkább). 
Továbbá számomra hiányzott a nagy katarzis, az erős konfliktus.
De élvezetes, könnyed olvasmány volt, amit hamar kivégeztem. Gyorsan haladós, könnyen olvasható könyv.
A nyelvezete jó. Érzékletes, évődős, ironikus, vicces párbeszédek keverednek a leíró részekkel, amik alaposak.
Erotikus könyvek között a jobbak szegmensénél helyezkedik el.
A borítója pedig egyenesen gyönyörűséges!
Köszönöm a könyvet  Művel Nép kiadónak!

Fülszöveg:
Abby King a titkos fantáziájának él.
New York a West Industries jóképű és briliáns igazgatójaként ismeri Nathaniel Westet, de Abby többet is tud róla: a férfi egy gyakorlott, szexi domináns, aki új alávetettet keres magának. Abby, aki szeretné egyszerű könyvtárosi életét feldobni, és belevetni magát a gyönyörök világát, felajánlja magát Nathanielnek, hogy teljesítse be legtitkosabb vágyait.
A Mesterrel töltött egyetlen hétvége után Abby már tudja, hogy még többet akar, és ezért hajlandó alávetni magát Nathaniel feltételeinek. De a gyönyör ellenére, amit a vállalkozó szellemű Abby kap, a szabályok mögé rejtőző Nathaniel mindvégig hideg és távolságtartó marad.
Ahogy Abby egyre mélyebben bonyolódik bele a hatalom és szenvedély szívfájdító világába, attól fél, hogy Nathaniel szíve sohasem lesz elérhető számára – a sajátját pedig aligha tudja megmenteni…

Idézet:
– Csak hogy tudjam – mondta Nathaniel, ahogy elindultunk –, van esetleg a ritka könyvek gyűjteményében egy asztal? 
Egy asztal? 
– Igen. 
– Elég szilárd? 
– Gondolom. 
– Akkor jó – folytatta, ahogy követett a lépcsőn. – Mert úgy terveztem, hogy nem csak könyveket fogok kinyitni rajta. 
A szívem dupla tempóval vert.

384 oldal
Művel Nép kiadó
recenzió

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Címkék