2011. január 14., péntek

Maeve Binchy:Az üvegtó


Maeve Binchy:Az üvegtó


A tizenkét éves Kit McMahon Lough Glassban, egy ír kisvárosban él, amely egyetlen főutcából áll, és mindenki ismeri egymást. A gyerekek együtt járnak iskolába - a lányok a zárdába, a fiúk a fiúiskolába -, és felnőve majd egymásba szeretnek és összeházasodnak, és élik az életüket, mint a szüleik meg a nagyszüleik, és semmi sem változik.
Egy este azonban Kit gyönyörű mamája, a titokzatos Helen eltűnik. Azt feltételezik, belefulladt a település melletti tóba, ahol oly gyakran rótta magányos sétáit. Ám a holttestet nem találják. Megindul a sutyorgás, a pletyka...
Kiték élete gyökeresen megváltozik. Az apja vigasztalhatatlan, egyre siratja imádott feleségét, öccse még inkább magába zárkózik, a kislány meg szinte egyik pillanatról a másikra felnőtté válik, mert anyja halálával kapcsolatban nagyon nyomasztja egy titok.
Telik-múlik az idő - egyszer csak Kitnek levél érkezik a távoli Londonból Lena Graytől, Helen hirtelen felbukkant barátnőjétől. Kezdetét veszi egy bensőséges levelezés, és lassacskán fény derül sok mindenre...

Maeve Binchy az emberi konfliktusok és a gyermeki lélek jó ismerője, ebben a regényében ismét szeretettel, melegséggel, humorral átszőve meséli el egy kedves család és tágabb környezete életét, mindennapjait, örömeit és bánatait.

Eleinte a szokványos limonádéként kezdődik a könyv.
Végül hihetetlen szórakoztató,izgalmas és elgondolkodtató.
Végig az járt a fejemben hogyan lehet a szerelem fontosabb mint a gyermekeim?
El tudnám-e hagyni valaha a gyerekeim?
Ha látnám hogy bajok vannak a kapcsolatomban,hagynám magam illúzióba ringatni hogy semmi gond csakhogy ne hagyjon el a szerelmem?
A vége nem teljesen happy end.De így jó a befejezés.Bár álmomban sem gondoltam volna hogy ez lesz a vége.Nem a kiszámítható.

a borítója olyan szép,mintha egy festmény lenne.
Ajánlom mindenkinek .Egyik kedvenc könyvemmé lépett elő.

Európa kiadó:
http://www.europakiado.hu/

814 oldal
könyvtári
10/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Címkék