2011. január 13., csütörtök

Colin Falconer: Istenek fénykora


Colin Falconer: Istenek fénykora


Az élet színjáték - mondta egyszer az édesapja.
- Az emberek nem kíváncsiak a lányra, akinek fényes fekete haja, hosszú egyiptomi orra és olajszínű macedón bőre van, nem érdekli őket, hogy félsz-e a kígyóktól, a sötétségtől, és hogy szereted-e az olajbogyót.
Ők királynőt, és istennőt akarnak, akiben nincsenek meg azok a hibák, melyekkel a természet őket felruházta.
Ahhoz, hogy szeressenek, elérhetetlennek kell lenned a számukra. És most ott hevert a uralkodói bárka cédrusfa fedélzetén elhelyezett díványon, melyet tiszta selyemből készült, arany-rojtos baldachin árnyékolt, núbiai szolgák vették körül, és ékkövekkel díszített legyezőkkel legyezgették. Hosszú, fekete haja hegyes végű gyűrűkben hullott a vállára, és a pártatlanságot jelképező, két tollal díszített, aranyszínű hajpántot viselte. A szemöldöke fölött kerek lemezke; a hold ezüst arca, mely úgy fénylett akár egy tükör. Tiszta fehér vászon köntösét középen megszentelt csomó fogta össze, meztelen keblét kékre festették. Jobb karja köré aranykígyó tekeredett. Az ezüstborítású evezők meg-megcsillantak, ahogy belemerültek a vízbe, majd újra felbukkantak. Apró gyerekek szaladtak elő a vályogtégla házakból, fehér ágyékkötős, cserzett bőrű földművesek rohantak a partra, hogy szájtátva nézzék az isteni királynő visszatérését. - Tényleg a mi királynőnk az? Tényleg a mi Íziszünk? Vajon hogyan állta meg a helyét ez a tüneményesen éles észjárású, törékeny teremtés a férfiak világában, és hogyan volt képes boldogulni és győzedelmeskedni? A könyv a nagy idők legendás asszonyának legfényesebb időszakát dolgozza fel, az évezredek során fennmaradt történet még ma is lebilincseli a történelmi regények rajongóit. Megtudhatjuk, hogyan élhetett Kleopátra, milyen ragyogó kelmékbe öltözött, milyen palotákban lakott, hogyan éltek az akkori emberek. Megtudhatjuk, mi játszódhatott le ennek az uralkodásra termett gyermeklánynak a fejében, amikor ellenséges környezetben kellett életben maradnia, hogyan érezhette magát szőnyegbe csavarva, hogyan tanulhatta ki a szerelem tudományát.

"Szinte magunk előtt látjuk a könyv jeleneteit, mintha színes, szélesvásznú történelmi szuperprodukciót néznénk a moziban. " A történelmi regények kedvelőinek ajánlom.

Szeretem az egyiptomi kultúrát.Rengeteget olvasok is róla.
Viszont ez a könyv nem szokványos módon írja le Kleopátra történetét.Nem a hagyományos Kleopátra könyv,ami leírja a történetét.Több.Bele láthatunk személyisége kialakulásába.,érzelmeibe,gondolataiba,félelmeibe,bánatába.
Leírja félelmeit, bosszúságait, gyengeségeit.
Leírja mikor volt szerelmes és mikor játszotta csak meg.
A világ és Európa kirekesztette, leigázta,becsapta.

Lektűr kiadó:
http://www.vevopont.hu/kiado-kiadvanyai/lektur-kiado/234
462 oldal
könyvtári
10/9

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Címkék