2017. július 26., szerda

TopSzerda5

Egy téma, öt könyv, toplista a Top 5 Wednesday keretében.
Sorozatok, amik jobbak lettek.  
Az idei hét fő motívuma ez, ami nem olyan könnyű, az igazat megvallva. Inkább olyan sorozatok jutnak eszembe, amik egyre rosszabbak és rosszabbak lettek. Na de ha jól körül nézek, akad azért ilyen is!



J. K. Rowling: Harry ​Potter és a bölcsek köve 
Tudom, hogy lerágott csont de az első sorozat, ami eszembe jutott, az a Harry Potter. Az első kicsi gyerekkönyvnek készült, majd egyre sötétebb, felnőttesebb, szövevényesebb lett. És persze korosztálytól függetlenül szinte mindenki kedvence! Az enyém is.





Vivien Holloway :Mesterkulcs (Winie Langton történetek) 
Már az első rész is elvarázsolt, de a folytatások kezdenek egyre jobban a szívembe lopakodni. Hogy mitől jobbak az első résznél? Még  viccesebbek, ironikusabbak.




Ann Aguirre: Horda (Razorland-trilógia )
Szintén egy olyan sorozat, amit egy jó felvezetés után még jobb, izgalmasabb részek követtek.



Tiffany Reisz: A ​szirén (Eredendő bűnösök) 
Egy érdekes kis erotikus. Az első rész szimplán egy egyszerű kis erotikus könyv volt, ami egy tucat. Utánzatnak tűnt, ami meglovagolja a sikeres , éppen betörő trendet. Ám a következő részek életre keltek. A karakterek egyedi színezetet kaptak.




Christopher Paolini: Eragon (Az örökség) 
Már az első részt is szerettem, de az nagyon ifjúsági kategóriás volt, kevésbé kihasználva a nagyszerű világot, amit az író létre hozott. Így ez javult a következő részeknél.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Címkék