2017. július 3., hétfő

Summer forever projekt 2017, 2 fejezet





Itt a szép idő, napfény, szabadidő, nyaralás, napozás.
Ilyenkor két eshetőség van egy könyvmoly életében. Nagyon sokat, többet olvas, mint a megszokott(ha lehet annál is többet) bekuckózva a hűvös szobába, egy jeges limonádéval, esetleg nyaralás közben, vagy pedig a sok program, napozás közepette elhanyagolja e kedves elfoglaltságát és minimumra szorítja az olvasást.
Egyik sem a legjobb állapot. 
Nem jó, csak a könyvedre fókuszálni és a barátokkal, napfénnyel mit sem törődni. Élj! Menj!
Viszont ha meg nem olvasol szemernyit sem, akkor az a gond, lelkiismeret furdalásod lesz, nem haladsz a könyvekkel és csak tornyosulnak fenyegetőn fölötted. Találd meg a megfelelő egyensúlyt, hogy minden fontosabb dolog beleférjen a nyárba.
Öt tipp, hogyan tudsz úgy lopni pár percecskét az olvasásra, hogy ne bánd és ne maradj le másról.

- Olvass utazás közben. Nyaralni legtöbbször nem rövid úton jutsz el. Ha nem te vagy a sofőr, akkor olvass út közben. Lehet lemaradsz a tájról, de majd bepótolod, ha oda értél.

- Olvass napozás közben két fürdés között. Csakis naptejjel! Két legyet ütsz egycsapásra. Barnulsz is és fogynak a könyved lapjai is(későbbiekben hozok pár tipikus, rövid vagy könnyed nyári olvasmányt, amit érdemes magaddal vinned).

- Olvass, míg fő az étel(ebéd, vacsora), ha nem te vagy a szakács és nem étteremben étkeztek. Bízd másra a főzés gondját és kapcsolódj ki olvasással.

- Elalvás előtt, nyugtató hatású az olvasás(feltéve ha nem horrort viszel magaddal), kellemesen ellazít és az alvás is jobban fog menni.

- Reggeli ébresztő olvasásnál sincs jobb. Míg a többiek az előző éjszakát alusszák ki, te csendben tudsz pár oldalacskát elfogyasztani és biztos jobb kedvvel indul a napod egy jó kis jegeskávét szürcsölgetve egy vicces könyvvel.

Hogy miért jó olvasni nyáron? Levezeti a napot, ellazít, megnyugtat, feldob, jobb kedvre derít, más világokba repít, másnak is jó példa, szókincset fejleszt...

A következő téma :
Milyen a jó nyári olvasmány?

Addig is olvassátok a Summer Forever projekt többi bloggerének a bejegyzéseit.
Vicky3perpetua molly_SolAniTiger Valentine_Wigginneverhood csokitorta IndieAliceBertrandNiitaa FairyDust NagyDorkaM_Annie_99 Gothic01 Virág_Blogger Beatrice8

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Címkék