2016. december 21., szerda

C. J. Redwine Az ​árnyékkirálynő


Twister Média kiadó megint jól beválasztott. Ismét egy nagyszerű külföldi író sorozatához nyúltak, amit érdemes lesz tovább olvasni és várni rá. Pedig hányszor megfogadtam, hogy beszüntetem a sorozatokat. 

A könyv borítója szépséges és figyelemfelkeltő. 

Mostanában divat, hogy régi meséket átdolgoznak, felnőttesítenek, új színeket visznek bele vagy meghökkentő dolgokat adnak hozzá. Ez hol jobban, hol kevésbé jól sikerül. Bátran mondhatom, most remekül ment.
Már-már látványos a könyv. Filmszerűen peregnek az oldalak, látom magam előtt a történéseket. 
Kijelentem, hogy ebből bizony egy nagyszerű sorozat vagy nagyfilm lenne, amire bátran beülnék a moziba, mert elronthatatlan lenne. Talán a Hófehér és a vadászhoz és annak második részéhez a Vadász és a jégkirálynőhöz tudnám hasonlítani, amit szerettem nagyon.

A fantasy része a legerősebb a kötetnek. Egyszerűen imádtam!
Megfelelő arányban vegyíti az izgalmat, a látványos elemeket és a mesét. Nem mentes az erőszaktól, durva helyzetektől és drámai fordulatoktól sem. Így folyton meglepetést okozott nekem. Bátran nyúl a karakterek jellemfejlődéséhez, változtat meg érzéseket bennem, hogy viszonyuljak hozzájuk. Gondolkodás nélkül ír ki fontos szereplőket, ami szintén hatalmas meglepetést okozott több ízben is.

A karakterek azok, akik miatt még teljes szívvel ajánlanám a könyvet. Jól kivitelezett, érdekes és meglepő jellemet kaptak egytől-egyig. Színesek és árnyaltak. 
Irina a gonosz királynő, aki uralma alatt retteg mindenki. Nos, meglepő, de kedveltem és meg tudtam érteni bizonyos mértékig. Lebilincselő karakter. 
Lorelai, a főszereplőnk. Nagy nyomás és sok végzetes fordulat elszenvedője, ám mégis "ember" tud maradni. Erős és határozott egyéniség. Nem kell pátyolgatni. Szerettem határozottságát, erejét és hogy mindig vannak tervei, egy jó beszólása, nem kell megmenteni, inkább ő törekszik mindenki megmentésére. Varázsos képességei megnyerőek.
Kol egy érdekes egyéniség, aki folyton harcol valamivel, valamiért, valakiért. Csíptem őt is.
A mellékszereplőkből kevesebbet kapunk, de ők is jól kivitelezettek.

A hangulat magával ragadó szintúgy, mint maga a történet. 
Sötét, mágiás, néhol vicces és érzelmes.
A leíró részek és a párbeszédek, a nyelvezet remekül adja vissza  ezt.
Nem tudom, hogy a remek fordításnak (is) köszönhető-e vagy ilyen jól ír írónőnk.

Az érzelmek azok, amiket még kiemelnék a könyvből. Írónőnk csodásan játszik a melankolikus, drámai helyzetekkel, majd egy új oldalon az elmélkedést, szomorúságot felváltja egy vicces beszólás, jelenet, hogy aztán ismét drámaira váltsunk. Helyet kap vidámság és szomorúság is, megfelelő elegyben. 
Érint bánatot, nyomorúságot, fájdalmat, a lét fontosságát, szerelmet, irigységet, boldogságot, bajtársiasságot, erényeket, kitartást, álmokat. Elgondolkodhatunk sok dolgon is, ha a történet sodrása épp nem visz magával.
Bár engem mindig magával sodort. 
Szereplőink sem pihennek napestig. Nincsenek üres járatok, mert mindig történik valami jelentőségteljes.
Mag a történet tényleg gyors folyású, és nagy hibáktól mentes. Apró dolgokba tudnék belekötni, de nem szeretnék. Nekem eladta a könyvet teljesen a karakterek és fantasy elemek vegyítése. 
Néhol apró összefüggéseket nem értek. Van még pár apró következetlenség, elvarratlan szál és furcsaság.

Ezért mégis egy picit csalódás, hogy nem tudta az előző fantasy könyv (Vörös betűk) nagyságát megugrani. Talán ezzel a sorozattal kellett volna kezdenem és akkor nem okoz minimális illúzióvesztést. 

De látványossága, varázsos, mesés dolgai miatt várom nagyon a következő részt.

A könyvet köszönöm a Twister média kiadónak!

Fülszöveg:
Tükröm, ​​tükröm, mondd meg nékem: ki uralja e vidéket?
Lorelai Diederich szökevény koronahercegnőnek egyetlen célja van: megölni a gonosz királynét, aki magához ragadta a hatalmat, elfoglalta Ravenspire trónját, és megölte a hercegnő apját. Ehhez Lorelai kénytelen a varázslat fegyverét bevetni, amivel azonban Irina királyné is élhet. A hercegnőnek erősebbnek, gyorsabbnak és kitartóbbnak kell lennie Irinánál, akihez fogható veszélyes varázslót még nem látott Ravenspire.
A szomszédos királyság, Eldr földjén Kol herceg apját és bátyját megölik az országot lerohanó, varázserővel irányított ogrék, így hirtelen a másodszülött herceg felelősségévé válik megvédeni az országot. Ehhez Kolnak varázserőre van szüksége. Ezt csak úgy szerezheti meg, ha egyezséget köt Ravenspire uralkodójával. Irina azt kéri tőle, hogy segítségéért cserébe vigye el neki Lorelai szívét.
A hercegnő azonban egyáltalán nem olyan, mint amilyennek Kol gondolta. Gyönyörű, megzabolázhatatlan és megállíthatatlan. A sötét varázslat ellenére Lorelai vonzódik a zaklatott ifjú királyhoz. Azért küzd, hogy mindig egy lépéssel a sárkányszívű vadász király előtt járjon, akit a kelleténél sokkal jobban kedvel. Mindent megtesz, hogy legyőzze a gonosz királynét. Irina azonban nem adja fel harc nélkül, és végső lépésének következménye az is lehet, hogy a hercegnő elveszti utolsó megmaradt vesztenivalóját.

Idézet:
– Elindulhatnánk most rögtön a palota felé, és bekiálthatnánk: „Meglepetés, te gyáva kígyó! Nem haltunk meg, de te meg fogsz halni!” Aztán gombává változtathatnád.

Twister media kiadó
Fordította: Bozai Ágota
recenzió
416 oldal




3 megjegyzés:

  1. Az almás az eredeti borító, a Defiance egy másik sorozat lesz. :)

    VálaszTörlés
  2. Nekem ez sokkal jobban tetszett, mint a Vörös betűkkel, bár azért az sem kispályás :D

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Címkék