2018. december 2., vasárnap

Ajándék ötletek könyvimádóknak 1.

Bizony közeleg a karácsony. Adj könyvet, élményt ajándékba! Most pár ötletet összeszedtem, gyermek és felnőtt kategóriában is könyvekből, amik ideális ajándékok lehetnek a fa alá! 
A közös olvasás, a mesék birodalma amit adhatsz, a lehető legjobb dolog a világon!
Az első bejegyzés kifejezetten gyermekkönyvekről szól.

Mesék kicsiknek és nagyoknak:





Skolik Ágnes: A ​csodatermő fa
Anyám öröksége egy csupa jóval megtömött batyu, melyet néha elejtettem, néha felvettem újra. Amikor gyerekként olvastam a népmesék bájos-igaz történeteit. 
Amikor anyaként én meséltem a gyermekeimnek. 
Amikor felnőttként leírtam, amit érzek vagy gondolok. 
Amikor mosolyt próbálok fakasztani egy szóval, örömet szerezni egy verssel. 
Mert anyám örökségét nem tartom meg magamnak. 
Szétosztom, elvetem, hogy más is gazdag legyen tőle.

http://www.skolikagnes.hu/





Hollenczerné Balogh Ilona: Gyöngycsibék ​és barátaik
Egy bájos történet háziállatokról, összetartásról, barátságról Kotyi Katával és társaival.



Szabóné Jámbor Eszter: Az ​5 tornacsuka útinaplója
Hogy kicsoda az 5 tornacsuka? 
Hadd mutassam be őket, szépen sorban. 
Eszter: jogász, tanár és blogger, mesemondó, énekes, szakács, dietetikus, egészségügyi személyzet, fodrász, öltözködési tanácsadó, logisztikus…, azaz ÉDESANYA. 
Robert: kutató, csillagász és katasztrófa-elhárító, nyomozó, ellenőr, személyi edző, sofőr, kertész, navigátor, világutazó…, azaz ÉDESAPA. 
továbbá: Nimród, Noah, Leilani, azaz a GYEREKEK.



Burgmann Detti: Palánkák-Tomi és a kosárlabda

Amíg gyerekek vagyunk, legfontosabb dolgunk a játék és önfeledten élvezni annak minden pillanatát. Nekem felnőttként is megadatik ez az érzés, mert kosrálabdázó vagyok. Ez a sport tanított meg a kitartásra, csapatjátékra, önzetlenségre-az életre. Azt hiszem, ettől a könyvtől a gyerekek kedvet kaphatnak, hogy kosárlabdát ragadjanak és JÁTSZANAK.



Christelle Dabos: A ​tél jegyesei
Történet egy felejthetetlen hősnőről egy részletgazdag és izgalmas világban, tele cselszövéssel és meglepetéssel. 
A boltokban a második rész is már, a Rejtélyes ​eltűnések a Holdvilágban.







Csapody Kinga: Türelmesek ​lettünk!

Ez a családi beszélgetőkönyv segítséget kíván nyújtani abban, hogy a közös olvasás és Pásztohy Panka gyönyörű illusztrációinak nézegetése közben könnyebben induljon el dialógus szülő és gyermeke között arról, miért nem kell mindig versenyezni, vitatkozni, és arról, hogy tényleg megéri egy kicsit türelmesebbnek lenni.





Utazd be a világot, sétálj híres városok utcáin, vagy fedezz fel rég elfeledett földeket! Ismerd meg a világot, játékos formában angolul!





Nádasi-Ozsvár Andrea: Bosszantöpp és más furcsaságok, avagy Rebimesék félősöknek és bátraknak (Rebimesék 1.)


Mesés mesekönyvet ajánlok a 4-10 éves korosztálynak, a huncut, kisiskolás Rebi kalandjaival. Mindenkinek van egy álma, van akinek több is, akárcsak a Rebimesék főhőseinek, akik meg is küzdenek értük. 
Ezek a történetek nem csak a csemetédnek szólnak, emlékeztetnek egy nagyon fontos dologra: arra, hogy ne felejtsd a varázslatot!
A varázslatot, amelyet a karodban tartasz, akit másnap csillogó szemekkel viszel az oviba, iskolába, aki emlékeztet arra, hogy milyen voltál nemrégiben. 
A Rebimesék kis szigete körülölel és megvéd a felnőttek elvesztett varázsvilágától, kedves szereplői csodás szórakozást és együtt töltött időt nyújtanak az egész család számára, két kötetben: az első rész a Bosszantöpp és más furcsaságok, avagy Rebimesék félőseknek és bátraknak, a második rész pedig a Kőből készült emeletes nadrág.




Balázs Ágnes: A beszélő kiskutya

Hányszor hallottad már, hogy ne ugrándozz mesehallgatás közben, ne kiabálj, ne dobolj, ne trappolj, hanem ülj le szépen, és figyelj csöndben? Ha nehezedre esik egy helyben maradnod, ha te is örökmozgó vagy, akkor ezek a mesék éppen neked szólnak! A mulatságos történetek alatt ugrálhatsz, tapsolhatsz, szaladgálhatsz, sőt még kiabálhatsz is, de csak akkor, amikor elhangzanak a feladatokra buzdító szavak.

Móra kiadó





Háy János: Alfabéta és a negyvennégy rabló

Háy ​János egy egészen különleges műfajú, bűbájos humorú, kalandos könyvet alkotott nagyóvodásoknak, kisiskolásoknak, és nem utolsósorban a szüleiknek, amikor megszületett meseábécéje, az Alfabéta és a negyvennégy rabló. Főhőse, Peti nemcsak kíváncsi, de nagyon bátor fiú is. Nem riad vissza egy titkos összeesküvéstől sem, amiben egy föníciai terrorista, Alfabéta, és még Peti szülei is nyakig benne vannak. Sorban kopog be egy bérház ajtajain, hogy kiderítse, melyik mögött ki lakik. Így találkozik az ájtatos manóval, a dzsigolóval, sőt még egy Yetivel is!
http://www.manokonyvek.hu/






Holden Rode:Leonardo lovag

Amikor írni és olvasni tanultam, folyton rám szóltak, hogy ne firkáljak a könyvbe, ne rajzoljak a margóra, de én nem értettem, miért olyan nagy baj ez. 
Most már felnőtt vagyok, így tudom, hogy nem volt baj. Hiszen akkor sajátítottam el a betűket, és nyilván mindenhova írni akartam. 
Rajzold le, ami éppen az eszedbe jut, ha attól jobban tudsz figyelni, húzd alá a lényeget, ha úgy könnyebben megjegyzed! És derítsd ki, hogy a nagy költőnek jól áll-e a szemüveg meg a bajusz! 
Igyekezz sokat olvasni, és firkálj, vagy rajzolj jeleket az érdekes részek mellé, próbálj jegyzetelni, bekarikázni, kiemelni, szóval, tanulj meg tanulni! 
Ez egy olyan könyv, amit úgy olvashatsz, hogy közben mindent szabad. 





Póli Matilda: Futótűz
Milyen lehet csikónak lenni? Mégpedig olyannak, aki képes uralni a tüzet, mi több, ő maga a tűz?
Póli Matilda, aki ismerője és rajongója a lovaknak, érzékletesen mutatja be ezt egy fordulatos történetben.
Főnix, a kivételes adottságokkal rendelkező csikó a prófécia szerint egy nagyszabású küldetésre kiválasztottan született. A história szereplői emberi tulajdonságokkal felruházott állatok. A fiatal író a táltos csikó megtestesítőjeként viszi az olvasókat megannyi kalandon és megpróbáltatáson keresztül. Útja során igaz barátokra lel, csakúgy, mint ádáz ellenségekre.
Főnix történetét tizenhárom évesen írta a szerző. Látomását képszerűen tárja az olvasó elé, nagy jártassággal formálja meg karaktereit. A kötetet az író saját rajzai ékesítik, illetve egy, a kalandozások nyomon követését segítő térkép is helyet kapott a könyvben.
A regény egy öt kötetesre tervezett sorozat első része, de önálló történetként is megállja a helyét.
Korsós Szabina: Karácsonyi fejtörők
Ez egy pici, A5-ös kisfüzet, ami 4-7 éves gyerkőcöknek szól. Színes borítóval, belül pedig fekete-fehér rajzokkal, telis tele játékos feladatokkal: labirintus, keresd meg a párját, színezd ki, kösd össze a pontokat...


Bíró Szabolcs: A sárkány, aki nem akart aludni
Sárkányfi, a Sokszögletű Kerek Erdő szelíd, játékos lakója felesleges időpocsékolásnak tartja az alvást. Egy este elhatározza, hogy többé nem hajlandó aludni. Elindul hát az erdőben, hogy társakra találjon az éjszakai időtöltséhez. Különös útja során találkozik Kuruttyal, a békával, Fincivel, a mezei egérrel, Ususszal, az örvös medvével, és Aszklépiosszal, az erdei siklóval, akiknek azonban nem fűlik a foguk az éjjeli játszáshoz. Vajon miért küldik el mindnyájan Sárkányfit? És vajon ha mindenki alszik, akkor Strix, a bölcs öreg szakállas bagoly miért van ébren? Talál-e a kis piros sárkány éjszakai játszótársat, vagy helyette megtanulja, hogy pihenésre mindenkinek szüksége van? Na és milyen ára van annak, ha valaki éjszakánként szeretne ébren lenni? Bíró Szabolcs első mesekönyve ezekre a kérdésekre keresi a választ, és leginkább azoknak a kis sárkányoknak szól, akik szintén úgy gondolják, hogy aludni teljesen felesleges dolog.



Kifejezetten karácsonyi, angol nyelvű könyvek. Imádom a borítójukat!
https://m.facebook.com/English-books-for-children-2378164012224889/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Címkék