2016. november 22., kedd

Ariela Grandi Elfek ​királysága
Terry Brooks: Shannara – Az első király volt a könyv előzménye, azt olvastam előbb, ráadásul maradt bennem hiány, hiába nagy hírű történet és ismert író. 
De mégis szívesen maradtam volna a világon belül, így a választásom Ariela Grandi elfes könyvére esett következő olvasmányként. 
Az igazat megvallva nem tett neki túl jót. 
Az előd kidolgozottabb, kiforrottabb. 
Inkább fordított sorrendet kellett volna alkalmaznom, úgy élvezhetőbb lett volna.
Ariela sem számít első könyves szerzőnek( 3 kötete jelent meg), de még friss író. Kell még némi idő és pár kötet, hogy kiforrottabb legyen az írásmódja, merjen több jelzőt, leírást, körülírást alkalmazni. Félreértés ne essék, nem ír rosszul. Fordulatos, érdekes világba kalauzol el, jó kis szereplőkkel tarkítva. Csak a plusz hiányzik még. Biztatni tudom csak, mert tehetséges, színes és látványos, meglehetősen gazdag a látásmódja, a megálmodott története(i). Meglepő fordulatokat kaptam és nem sablon történéseket. Sok a konfliktus, mert konfrontálódni írónőnk több soron is.
Bár túl egyszerűek a megoldások és gyorsak a lezárások. 
Volt a sodró lendületű kidolgozáson kívül jó pár gyilkos jelenet is. Ezek hiányában inkább ifjúsági korosztálynak ajánlanám a 10-16 évesek körében. De mivel kaptunk vért és halált rendesen, kegyetlenséggel párosítva( ami jól kidomborítja a másik felet, a világ szépségeit, fura lényeit, a szerelmet és barátságot, családi szeretetet) inkább idősebb korosztálynak ajánlanám. Meglehetősen bajban vagyok a besorolást illetően. Mert a felnőtt korosztály számára pedig lehet hogy "kevés" lesz. De az is meglehet, hogy az én ingerküszöböm magas már és csak én hiányolok a könyvből valamit.
Éles, gyors váltások helyett szívesebben olvastam volna jobban kibontva a történetet és nem ilyen rövidre zárva. 
A karakterek is izgalmasabbak lehettek volna jobban körülírva.
Volt benne potencia, de még nem az igazi.

Tetszett a párbeszédek humorossága, könnyedsége.
A hangulatok váltakozása. 
Az érzelmek megélése. De ebből is elfért volna bővebb leírás. 
A szépséges és egyedi tájakról is oly szívesen vettem volna több oldalt.

Kis hazánknak nagyon kellenek az ilyen írók. Tessék gyakorolni, merni, írni és fejlődni.

Köszönöm a lehetőséget Ariela Grandi írónőnek!


Fülszöveg:
Ariela Grandi fantasy regénye a műfajt kedvelők számára igazi, egyedi élményt nyújt. 
A történet főszereplői az elf birodalom lakói, akiknek bepillanthat az olvasó életük nem mindennapi eseményeibe. 
Mágusok, tündérek, hallhatatlan hősök harca bontakozik ki a történetben, amelynek hátterében egy súlyos titok lappang, amely az öreg elf király halála után csak lassan bontakozik ki, váratlan események sorát indítva el. 
Végig izgulhatjuk Leonító és Amaron történetét. Vajon sikerül-e békét teremteni a birodalomban és megtalálják-e mindazt amit keresnek, békét, szerelmet, boldogságot…


Holnap Magazin
192 oldal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Címkék