2014. április 23., szerda

Farkas Kriszta · Horváth Kati: Málna mesék




Málna mesék felnőtt szemmel:

Már a címét is szeretem e kis könyvnek. Imádom a málnát, mint gyümölcsöt. Névnek fura, figyelemfelkeltő, de aranyos.
A könyv gyönyörűségesen színes, sűrűn illusztrált. Tele van képekkel, hogy a legkisebbek is élvezzék.
Tanulságos kis történet, mint a Magyar Népmesék valamikor.
Málna egy aktív kislány, aki minden napra kap némi különórát, amit hol jobban szeret, hol kevésbé. Nem is biztos, hogy mindegyikben tehetséges, de "kell" valamiért az élethez neki a szülők szerint.
Remekül bemutatja, hogy hogyan terheljük túl a mai világban a gyermekeinket. Hogyan erőltetjük rájuk a saját álmainkat. Ami hatalmas hiba. A gyerkőc nem megszereti, hanem megutálja ezáltal a külön órákat. 
Van egy 2.5 éves kislányom és én is már azon gondolkodom, hogy milyen segítő órákra lenne érdemes beíratnom. Vágyak vannak. Jó lenne ha játszana hangszeren, mozogna valamit és tanulna nyelvet. De nem mindegy, hogy melyiket fogja szeretni, melyikben lesz tehetséges és mennyire fogja bírni az iskola mellett. Szóval igyekszem majd nem bele esni ebbe a csapdába én is. 
Mert a pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve csupán.
A végén kapunk egy kis segítséget is, hogy rendszerezzük, hogy szelektáljuk a felesleges dolgokat a kismanók életében, ami nagyon aranyos és örülök, hogy helyet kapott.
Korban talán a 6-7-8 évesek könyvének gondolnám, de kislánykám is szívesen lapozgatja.
Különösen nagy formátuma miatt, az ő kezébe is bátran adtam. 



Danci szemével a könyv(2.5 éves kicsi lányom) :
Tetszett neki a könyv borítója már. Hatalmas meglepetés volt, hogy ő is kapott valamit a kiadótól és nagyon lelkesen forgatta a könyvecskét.
A csúszós, fényes felületű lapok segítették a lapozásban a kis kezét, mert bizony ő még inkább a keménylapos könyvekhez van szokva.
A sok színes ábra, az aranyosan megrajzolt főszereplő vonzotta a szemét. Ő is kreált hozzá szöveget, de kérte, hogy én is olvassam el azért neki, mi van a könyvben. 
Azóta is nagy becsben tartja és vigyáz rá.
Még pár év, és saját maga is elolvashatja. A nagy betűk ideálisak a legkisebb korosztály számára, de nagymami és nagypapi is örül, hogy végre látja az olvasnivalót szemüveg nélkül is az unokának.



Fülszöveg:
Neked is problémát okoz, hogy csatlakozz-e a délutánonként a városon átcikázó, betáblázott órarendű gyerekek szüleinek táborához? 
Vagy inkább nyugodtan dőlj hátra, és engedd el ezt a problémakört, hiszen te is felnőttél valahogyan annak idején – különórák nélkül? 
Most akkor angolra, balettra és lovagolni vidd a gyerekedet, netán furulyázni és úszni, vagy leginkább sehová? 
És ha viszed, akkor hogyan marad idő a játékra, a legkedvesebb közös elfoglaltságokra? 
Nem vagy egyedül: a könyvben szereplő kislány, Málna szüleit pont ugyanezek a kérdések foglalkoztatják…és nem véletlenül, hiszen úgy tűnik, a család életében egyszer csak minden a feje tetejére állt. 
A kötet e manapság nagyon jellemző dilemmában nyújt segítséget a szülőknek. 
Olvasd fel a kisgyereknek a könyv elején szereplő kedves mesét – és próbáld ki az utána következő „különóra-kalauzban” felsorakoztatott praktikus tanácsokat, amelyeket a pszichológus szerző a legújabb kutatások alapján állított össze.


Kinek ajánlanám?                                                                                                                             Bárkinek. Pici gyerekeknek, mert szép színes. Nagyobbacskáknak, mert nagy betűket könnyen olvashatják. Felnőtteknek, hogy ne essenek a könyv által taglalt hibába.

Legjobb dolog a könyvben, amit a legjobbnak értékelek benne.
Az élénk színei és a végén található kalauz.

Ami nagyon nem tetszett benne, kilógott a legjobban a könyvből.
-

A könyvet köszönjük az Álomgyár kiadónak!

Álomgyár kiadó: http://alomgyar.com/
36 oldal
IllusztráltaHorváth Kati

2 megjegyzés:

  1. Szeretném a figyelmedbe ajánlani:
    http://torpillauj.blogspot.hu/2014/04/liebster-award-dij.html

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen. Te vagy a harmadik, aki volt olyan aranyos és gondolt rám.:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Címkék