2011. április 24., vasárnap

Rachel Caine:Élőhalottak bálja-Morganville-i vámpírok 2


Rachel Caine:Élőhalottak bálja


Bajban vagyok a post megírását illetően.Egyszerűen túl sok minden nem fogalmazódott meg bennem a könyv kapcsán,amiért érdemes legyen írni.Viszont muszáj.
Az első részért nem olvastam a könyvnek,így kétszeresen nehéz helyzetben vagyok.

Egy jó ifjúsági sorozat.A humor kellőképpen megvan benne,néhol jókat rötyögtem én is.
Az ifjúsági szleng megtalálható,de még éppen nem túl zavaró szinten.

A karakterek érdekesek.Főszereplőnk Claire kicsit félénk,kicsit irányítani kell,de végig egy jó kis fejlődés látható nála.A végén kiáll a barátai mellett,segít nekik,holott az elején folyton őt kell megvédeni.Amúgy egy szeretni való kis fruska,még fejlődésben lévő jellemmel.
Eve kedvenc szereplőm lett a történetben.Okos,cselekvőképes,jól terelgeti Claire-t is,igaz néha forrófejű,de megvan az oka.
A két fiú számomra semleges maradt.
Amelie az aki még felkeltette az érdeklődésem,többet olvastam volna róla.De mindenképpen elolvasom majd az első részt is,hátha ott többet szerepel majd.

A világ is ki van jól alakítva,bár több háttér-információ még mindig jó lett volna(ami valószínűleg az első részben meg is volt.).
Az Üvegházról pláne szívesen többet megtudtam volna.Miért olyan,amilyen.

Maga a történet pörög,mindig van valami.
Ezek ellenére mégsem lett a kedvenc könyvem.Olvastam,jó volt és ennyi.
Valószínűleg az első rész hiánya miatt is,na meg mostanában rengeteg ifjúsági könyvet olvastam és valószínűleg megcsömörlöttem tőle.

A könyv elején kint van hogy minden Twilight rajongónak kötelező.Szerintem egyfajta utalás,hogy olvassák el a fiatalok,mert jobb mint a Twilight.
Színvonalasabb,nem tőmondatos,de engem mégsem varázsolt el annyira mint az a könyv.

Történetről:
Claire Danversnek nem egyszerű az élete. Zseni létére olyan suliba kell járnia, ahol sajnos nem számít ki milyen okos: ha nem tartozol a menő csajok klikkjéhez, pokollá teszik az életedet. Ráadásul a várost, ahol tanul, vámpírklánok uralják.
Rachel Caine nagysikerű sorozatának második kötetében Claire-re újabb megpróbáltatások várnak. Bár a kollégiumból sikerül elköltöznie, és talál egy egész jó kis albérletet, a problémák nem oldódnak meg. Eleinte egész jól alakulnak a dolgok: Claire összejön az egyik lakótársával, a jóképű Shane-nel. De aztán egy szempillantás alatt véget ér az idilli állapot, miután beállít Shane apja, a bosszúszomjas vámpírvadász a motoros bandájával. Ezek a fickók nem válogatnak az eszközökben és módszerekben, ha vérszívókat gyilkolhatnak…

A könyv borítója nem a szokványos,tetszik,főként a zöldes színe miatt.

A könyv elérte amit akart,kikapcsolt és jól elszórakoztatott.Főként ifjúsági kategóriának ajánlanám és a fiatalabb lelkületű olvasóknak.

A könyvet köszönöm az Agave kiadónak!

Agave kiadó:
http://www.agavekonyvek.hu/

272 oldal
saját,recenziós
10/8

1 megjegyzés:

  1. a 2. részt még nem olvastam de az 1. teljesen elvarázsolt és kikapcsolt. kétszer is olvastam. nagyon nagyon tettszett.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Címkék