2017. április 24., hétfő

Kurt Hörtenhuber: Oups sorozat



"Bárhová tartasz is, a szíved vezessen!"





Egy napon kis csomag érkezett, amit lánykáim örömmel bontogattak. Imádnak csomagot bontani, hát még ha az nekik jön és van benne nekik való valami, akkor pláne.
Négy cuki, kis alakú könyv érkezett benne. 
Lányok rögtön lecsaptak rájuk. Kedvencük  a könyvben lévő boríték volt, amiben kártyák vannak elhelyezve. A könyveket elolvastuk, már talán el is lettek felejtve, de a kis kártyák újra és újra elolvasásra kerülnek.

Az én véleményem a sorozatról:
Aranyos kis grafika. Nincs túlrajzolva, nem túl színes. Pont a megfelelő arány figyelemfelkeltéshez egy kisebb gyereknek, ám nagyobbak sem dedósozzák még le így. A kis főszereplő nagyon aranyos. Személy szerint tetszik, hogy emberke formájú. Oups a szívemhez nőtt az olvasások alatt. Kis vidám fickó, nagy igazságokkal, sok napfénnyel, boldogsággal. A mellékszereplők is könnyen megkedvelhetőek.
Nincs túl sok szöveg. Nincs tele zsúfolva. Rövid kis fejezetek tarkítják, így könnyűvé téve a kisebbeknek is a felolvasást. Nem unnak bele a hosszúságba.
A betűtípus kifejezetten kedvenc lett a képek alatt. Nem tudom, láttam-e már könyvben ilyet.
Tetszik a felépítés. 
Szöveg, másik oldalon kép és egy kiemelt idézet. Szerintem csuda klassz így.




Tanulságos történetek, aranyos tanításokkal, megmosolyogtató kis idézetekkel, amit magukévá tehetnek a kicsik. 
Viszont nekem, mint felnőtt, túl sok. 
Mintha minden csupa fény és boldogság lenne, ha úgy élsz. De talán gyerekeknek ezt kell látni a világból, nem a rosszat, a sötétet.
Bár mintha túl sok jót akartak volna egy kötetbe zsúfolni. Nem tudom, így a fele eljut-e legalább a gyerekek tudatáig. A kevesebb, néha több elv elég lett volna. Inkább a 4 kötet helyett lett volna 8, ennyi tanulsággal, jó tanáccsal. 
Apró hibákat is felfedeztem benne, ami elenyésző. A gyerekeknek fel sem tűnt.
Praktikus a kötet mérete, így bármikor betehetem a táskámba és utazáshoz, doki látogatáshoz ideális.

Aranyosak a kis történetek, a szereplők, ezért mindenképpen ajánlanám gyerekeknek, felnőtteknek is. Szebbé teheti a napotokat. Ha megfogadjátok a benne lévő tanácsokat, akkor még szebb lehet.
Egy igazi boldogság és napfény bonbon, tele pozitív megerősítésekkel. Több ilyen könyv kellene, ami ennyire ontja magából a jót, a kedveset, egyszerűen megfogalmazva, mire figyeljünk a boldogságunk miatt.




Viki, a leendő három évesem szerint a könyv:
Anya kérek még Oupsot!(upszt az ő nyelvén)!
Cuki manóka.

Danci, a hamarosan 6 éves nagylányom szerint:
Oups aranyos figura és vicceseket mond néha. A kártyákat nagyon szeretem, amik a könyvben vannak. 
A rajzok nagyon aranyosak.
Tetszik az egész könyv.
Jó volt, hogy anyu elolvasta. Vidámabb lettem tőle.
És befér a táskámba, így magammal tudom vinni az oviba is!





A könyveket köszönjük a Dabasi Nyomdának!

Fülszöveg:
Oups érdeklődéssel figyelte távcsövén keresztül a Földön élő embereket. Csakhogy minden egyes alkalommal szomorúan kellett megállapítania, hogy odalent egyre nagyobb méreteket ölt az elégedetlenség: „Vajon miért rohannak folyton a földlakók? És minek marakodnak annyit? Hiszen olyan gyönyörű bolygón élnek, aminél szebbet senki sem kívánhatna magának!"
Nem értette, hogyan különbözhetnek annyira az emberek az ő bolygójának lakóitól. A Szívbolygón ugyanis a szeretet a legnagyobb érték – a veszekedésről, az irigységről, a rosszakaratról Oups honfitársai hírből sem hallottak. Éppen ellenkezőleg: az ott élők számára az jelenti a legnagyobb boldogságot, ha másoknak örömet szerezhetnek, és segíthetik egymást. Nem is ismerik a szomorúságot!
Hát igen, azt csak a kicsi Oups ismeri, aki saját magának barkácsolt távcsövet, hogy elláthasson vele az emberek szépséges bolygójáig…
Most azonban nagy elhatározásra jutott: elutazik a Földre, hogy kiderítse, miért nehezítik meg a saját életüket az ott élő zaklatott, rohanó emberek, és mi az oka a folytonos háborúskodásnak…
Reálszisztéma Dabasi Nyomda
Fordította: Szabó Andrea · 
Illusztrálta: Conny Wolf
52 oldal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Címkék