2014. január 14., kedd

Tiffany Reisz Az angyal












Az első része a sorozatnak nagyon megtetszett, így tudtam, hogy el kell olvasnom mindenképpen. 

Ezzel együtt azt is hittem, hogy nem okozhat nekem már meglepetéseket. Felkészültem a durvább, erotikus jelenetekre, felkészültem az érdekes, de fura szereplőkre, az erőteljes szóhasználaton sem rebbent a szemem..
De  mégis meglepett!
Az írónő ismét újat csempészett a könyvbe. A szereplők már eleve jól megformáltak voltak és érdekelt, mi történik velük. Voltak gondolataik, jellemük és igazán éltek. De most érzéseket, érzelmeket is kaptunk hozzájuk, amik nem csak a szex és szerelem körül kavarogtak, bár nagy részt igen, de a fájdalom, kirekesztés, erőszak és sok más témakör körül is csapongtak..
Kaptunk szeletkéket az előéletükből. Aprókat és kirakós szerűeket, amit kifejezetten imádtam. Nem zúdította ránk senki előéletét sem teljesen, hanem finoman, lassan adagolva kaptuk a történet során. De még nem teljesen tiszta a kép. Van még mit mesélni rajtuk, úgy érzem. Van hová fejlődniük a sorozat következő részeiben is.

Számomra a könyv legnagyobb értékét ismét a szereplők tették ki nagy részt.
Szerettem a régi figurákat és az újakat is megkedveltem valamelyest.
Csak a fő-fő férfi szereplőnkkel nem tudtam továbbra sem mit kezdeni. Nem megy. Egyszerűen nem megy megszeretni, pedig az írónő mindent elkövetett az érdekében. Még mindig a hideg ráz Soren jeleneteinél és nem a jó értelemben. Nekem ő nem férfi. Főleg nem a nagy betűs FÉRFI!
Nem félek tőle, mint kellene, hanem taszít. És nem azon okok miatt, mint amiért más szereplők viszolyognak tőle. Na azért is kicsit. De nekem a tény, hogy pap és mit/miket művelt túl sok! 
Norat, a női főszereplőt imádom. Karakán, vicces. Imádom a beszólásait és hogy nem naiva, nem buta és nem nyafog. Ő viszi a hátán a könyvet, bár most nem szerepelt annyit, ami szívfájdalmam is. 
Új karaktereink igazán sokat fejlődnek a könyv elejétől a végéig, míg a főszereplőink ilyen téren takarékra vannak téve és inkább visszafejlődnek talán.
Valahogy az eddigi szereplők közül egyiket sem tudom elképzelni Nora jövőjeként.
Létezik, hogy lesz még meglepetés és valaki olyat választ végül, akire nem számítok? Remélem igen.
Volt, aki nagyon hiányzott nekem ebből a kötetből azért. Remélem vissza kapjuk majd a hőmérő mellől.




Szerelem. Nem is tudom, hogy az én érzéseim szerint van-e benne szerelem.
Elvileg van, de nekem kicsit más fogalmam van erről.
De szurkolok, hogy alakuljon. Ne legyen rózsaszín, romantikus, de ennél finomabb legyen és kevésbé erőteljes.

Erotikus részek is rendben voltak. nem egyszerűek, nem Szürke ötven árnyalata vanília szex részek, az biztos. Érzékenyebb olvasóknak nem ezzel kezdetném a megismerkedést az erotikus könyvekkel. Számomra is volt "túl sok" rész. Pedig jó pár ilyen jellegű könyv megfordult már a kezeim között.
De hiteles is volt. nem találtam benne bakikat. 
Finom jeleneteket sem. ne várjon senki most sem szerelmes, andalgós, könnyű szexet. Durva, fájdalmas, meghökkentő, állkoppanósat viszont igen.

A nyelvezete szövevényes, izgalmas és szintén nem az egyszerű kategóriába besorolandó. De ennek ellenére gyorsan olvasható. Túl gyorsan el is fogytak a lapjaim. Pedig olvastam volna még tovább, a durvasága ellenére is. Olvastatja magát és nehéz kiszakadni a könyv bűvköréből. Rengeteg kérdésem maradt. Sőt, talán most a második kötetnél még több kérdésem maradt.

Kicsit furán érzem magam. A könyv a maga módján elég beteg. baj, ha nekem nagyon tetszett ennek ellenére?
Nem mondanám, hogy ki is próbálnám, vagy végig néznék hasonlót, sőt még filmben sem szeretném látni ez egyszer ezt a könyvet. De érdekelt. Nehezen tudtam letenni. És nem lepődtem meg annyira egyes jeleneteknél, nem rázott meg annyira, mint gondoltam volna.




A könyvet köszönöm az Egmont kiadónak!
Ismét egy remek könyvük került a kezembe!


Fülszöveg:
Egyetlen menekülőszó sem védheti meg a szívet. 
A hírhedt erotikus regények szerzője, a profi domina, Nora Sutherlin valami olyasmit tesz, ami egyáltalán nem vall rá: bujkál, mégpedig luxuskörülmények között. Házigazdája, a vagyonos és gátlástalan Griffin Fiske boldog, hogy vendégül láthatja Norát vidéki birtokán, különösen pedig annak örül, hogy megismerheti Nora társát, a fiatal, tapasztalatlan és angyali szépségű Michaelt. 
Nora pártfogoltja titokzatos, de nem annyira, mint Søren, a nő egykori és mindenkori szeretője. Vajon lelepleződik ez az izgalmas, lelki és testi sebekkel tarkított viszony? Ki az a nő, aki folyton Søren körül legyeskedik? És miért nyomoz a pap után? Milyen titkokat leplez Michael? Vajon fiatalsága elég csábító lesz-e ahhoz, hogy Nora ne térjen vissza régi szeretőjéhez? Legyőzi-e a fájdalmat a szerelem?

Idézet:

"Sok vizek el nem olthatnák e szeretetet. A folyóvizek nem boríthatnák azt el."



-
Kinek ajánlanám? 

A jó erotikus könyveket kedvelő olvasóknak. Azoknak, akik szeretik a szépen kidolgozott, változatos szereplőket

Legjobb dolog a könyvben, amit a legjobbnak értékelek benne.
A karakterek

Ami nagyon nem tetszett benne, kilógott a legjobban a könyvből.
Némelyik rész nagyon durva

Egmont kiadó: http://www.egmont.hu/home.php
saját, recenzió
472 oldal
FordítottaMárton Andrea









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Címkék