2011. május 1., vasárnap

Cecelia Ahern:Bennem élsz


Cecelia Ahern:Bennem élsz


Elnézést a késedelemért,de sajnos nem volt túl sok erőm bepötyögni a postot,tüdőgyulladással fekszem itthon.

A könyv borítója csodaszép,ez vonzotta oda a könyvtárban a tekintetemet és amiért már régóta szeretnék Ahern-től olvasni,tettem is a képzeletbeli kosárkámba rögtön.
Nem a legjobbkor kezdtem el olvasni,ami rögtön ki is derült pár oldal után.A főszereplő hölgy állapotos és elveszíti kisbabáját.Itt gondolkoztam el azon,hogy le is teszem a könyvet,lévén én is babát várok.
De aztán úgy gondoltam talán több van a könyvben mint szenvedés és kitartottam.
Néhol előjön ez a szál,de főként nem erről szól a könyv.Aminek kifejezetten örültem.

A történetről:
Justin Hitchcock, a jóképű, ám morózus amerikai művészettörténész még nem jutott túl a válása okozta sokkon, kiábrándult és depressziós. Az ír fővárosban tart előadást, amikor rábeszélik, hogy vegyen részt egy anonim véradáson. Nem is sejti, hogy önzetlen tettével örökre megváltoztatja az életét…
Joyce Conway, a harmincas évei elején járó, rossz házasságban élő ír fiatalasszony balesetet szenved, az életét egy vérátömlesztés menti meg, ám elveszíti azt, amire a világon a legjobban vágyott: a kisbabáját. Amikor magához tér, különös érzés keríti hatalmába: mintha valaki más életét élné… Az ismeretlen férfi emlékei uralják álmait, de vajon a nyomára bukkanhat valaha az idegennek, hogy megfejtse a rejtélyt?

A humor főszereplőnk édesapja képében jön el.Ő is lett a kedvenc karakterem.Egy kedves,idős úr,akinek fantasztikus humora van.Szeretetéhes és próbálja lányát túljuttatni a nehézségeken minden áron.Szerettem a megnyilvánulásait,amikor ő szerepelt.Szinte ő viszi végig a könyvet,hogy ne legyen túl giccses vagy unalmas.

Megértem Joyce szenvedéseit,bele tudom élni magam,mégis hajmeresztő(inkább hajlevágó) dolgokkal áll elő.Barátnői olyanok akár a Szex és New York szereplői.Válása túl hamar le lett rendezve egy kézlegyintéssel.Így Joyce is kicsit nemtörődömként jön le a képernyőről.Nem értem a mániáját,amikor is üldözi Justint,akitől a vért kapta.Megértem még hogy teljesíti a kívánságait,de hogy utána minek bujkál?


Másik főszereplőnk Justin kicsit neurotikus,nem túlságosan kedveltem meg.
Néhol unalmas volt a könyv,főként mikor ő szerepelt nagyrészt.Mint egy óriás csecsemő aki nem tud a korábbi sérelmein átlépni.
Egyenesen megharagudtam rá,amikor vért adott és közölte hogy ezért hálásnak kellene lennie annak aki kapta és muffint küldeni neki,elhozni a ruháit a tisztítóból...Önző.
Nem hiszem hogy a véradás ezért jó.Egy nemes cselekedet,köszönet nélkül.Már azért is jól kellene éreznünk magunk hogy adtunk vért és segítettünk máson.

Van pár rész ami elnagyolt.Néhol erőltetett a humor és túl sok.
Spoiler
(pl :nekem sok volt a Dóm előtti jelenet).

Nem lett túl sok viszont a misztikus szál.Az alap ötlet jó,de jobban is ki lehetett volna dolgozni
Olvastam már és láttam egy műsort is az emlékező szervekről.Bár vérrel ugyan ez kicsit hihetetlen volt.

A vége kifejezetten idegesített a könyvnek.
Meg kell hogy valljam többet vártam a könyvtől.Jó kikapcsolódás volt,jót szórakoztam,de mégis többet vártam volna.


Athenaeum kiadó:
http://kiadok.lira.hu/kiado/athenaeum/

390 oldal
könyvtári
10/6

2 megjegyzés:

  1. Szia!
    Először mielőbbi jobbulást kívánok!

    Örülök, hogy írtál a könyvről, mivel a kívánságlistámon szerepel, illetve mikor az "Ahol a szivárvány véget ér" című könyvét rendeltem, nagyon rá akartak beszélni erre a könyvére is.

    Azt hiszem, most, hogy írtál róla, még annyira sem tudom, hogy megvegyem, vagy sem, mint előtte, de így legalább van már egy viszonyítási alapom. A másik említett könyvvel én is hasonlóképpen éreztem, mint te ezzel kapcsolatban.

    "Jó kikapcsolódás volt,jót szórakoztam,de mégis többet vártam volna."

    Mielőbbi gyógyulást!

    Zsú

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen.Igyekszem meggyógyulni.
    Azt mondták a blogos csajok,hogy amit te rendeltél sokkal jobb.Viszont szerintem ez a könyv is megér egy próbát.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Címkék