2011. február 16., szerda

Patricia Briggs:Megszólít a hold


Patricia Briggs:Megszólít a hold



A könyvet nagy érdeklődés követte,így nekem is feltétlenül el kellett olvasnom. Vámpírok,vérfarkasok,boszorkányok és egyéb mágikus lények a szereplők?Akkor meg feltétlenül.

Végre egy nagyon jó fantasy könyv,ami nem tini szereplőkkel íródott.Nem egyszerű,párszavas mondatokkal.

Sok új lényt is teremtett az írónő.Ami még érdekesebbé teszi a könyvet.

Főszereplőnk Marcy sem szokványos lény,prérifarkassá tud válni,édesapja révén..Alakváltó,aza járó,ami a régi indián mítoszok világába kalauzol el bennünket.Kiszagol minden mitikus lényt,és gyorsabb a legtöbb állatnál prérifarkasként .
Sajnos nagyon önfejű hölgyemény és egy rakat veszélybe sodorja önmagát.
Mac egy fiatal,ismeretlen vérfarkas jelenik meg Mercy autószerelő műhelyébe,ezzel elindítva egy veszélyes lavinát,ami érinti a környéken lakó minden teremtményt és Marcy régi vérfarkas családját is.

Azt kell mondjam az írónő stílusa nagyon lendületes,nem hagy sok időt a merengésre,pihenésre,folyton adagolja az újabb és újabb információkat,mindig történik valami,ami felgyorsítja az eseményeket.
Néhol vissza is kellett olvasnom,mert annyira felpörgött,hogy alig bírtam követni.

A szereplők nagyon jól ki vannak dolgozva és a mitikus világ is.
Tetszett,hogy az emberek nem sötét tudatlanságban vannak,hanem sok lény kilépett a nyilvánosság elé.Igaz hogy az ártatlanabb,veszélytelenebbek.
Tetszik hogy nem a vámpír-vérfarkas huzavonára építette a történetet,mint a most divatos könyvek,hanem egy kicsit komplexebb probléma okozza a háborúskodást.
Van benne romantika,de nem a csöpögős,te vagy életem értelme stílusú,ezáltal férfiaknak is ajánlom a könyvet.
Hogy nekik kedvezzen az írónő sok fegyver,verekedés,férfi dominancia a nők felett helyet kapott a könyvben.
Végre tudtam hogy ki kivel van,nem kellett családfa a könyv végére,pedig egy csomó szereplő megtalálható.
A szereplők sem egy szuper,halhatatlan,sosem sebezhetetlen,mindig a megfelelő lépést meglépő szereplők,hanem hibáznak,néha megsebesülnek vagy van aki meg is hal.

Ami egyedül nem tetszett,az az,hogy néhol túlpörögnek az események,nehéz olvasni higgadtan,úgy hogy érthető legyen.
A másik pedig nem értettem a kirobbantó okot teljesen.Nekem az a rész kicsit érthetetlen volt és a befejezése is túl könnyű.
De ez nem zavaró.

Élveztem végig a könyv minden egyes betűjét.
Ezt jelzi az is,hogy a könyvet bedaráltam vagy fél nap alatt.

Kedvenc főszereplőm természetesen Marcy lett sajátságos humorával,minden lében kanál stílusával.folyton bajba keveredése miatt.
A másik pedig Jasse ,egy fiatal lány,akinek édesapja vérfarkas.A lány fesztelenül mozog minden mágikus lény ellenére,vidám,csacsogó és mikor bajba kerül,akkor sem kezd el hisztériázni.

Ami jó hír,hogy az írónő hét kötetesre tervezi Marcy életét.

A borítója sokaknak nem tetszett,de szerintem jó lett.A szín figyelemfelkeltő és tetszik az árnyékszerű megoldás.Nincs agyoncsicsázva.


Egy kis részlet a könyvből:
Megszólít a Hold

Az írónőről:
Patricia Briggs amerikai írónő 1965-ben a montanai Butte-ban született, jelenleg Washington állam az otthona. 1990-ben kezdett írni, és 1993-ban jelent meg első regénye, a Masques. Második regénye, a Steal the Dragon után további könyvsorozatok írásába kezdett. A Dragon Bones és a Dragon Blood ugyanabban a világban játszódik, azonos szereplőkkel, bár mindkét mű önmagában is megállja a helyét. A Raven's Shadow és a Raven's Strike című kétkötetes műben egyetlen történet bontakozik ki. Briggs a közelmúltban bejelentette, hogy az azóta világszerte nagy sikert aratott Mercy Thompson-sorozatot legalább hétkötetesre tervezi. A Megszólít a Holdat követő Vérszövetség egyenesen a New York Times bestseller-listáján landolt, a népszerű „urban fantasy”-sorozat harmadik kötete pedig – Iron Kissed – a New York Times bestseller-lista első helyét is megjárta már.

A könyvet köszönöm az Agave kiadónak!

10/9
Agave kiadó

saját,recenziós példány
265 oldal

1 megjegyzés:

  1. Kaptál tőlem egy díjat:
    http://olvasonaplo.freeblog.hu/archives/2011/02/18/Kedvenc_blog_dij/

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Címkék